Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Äänestäminen: En­nak­ko­ää­nes­tys päättyy tiis­tai­na – Lapissa pel­lo­lai­set ää­nes­tä­neet ak­tii­vi­sim­min, Ko­la­ris­sa eniten nuk­ku­via

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Kahden ko­ro­na­po­ti­laan tarinat ker­to­vat, kuinka paljon tau­din­ku­vat voivat poiketa toi­sis­taan – toi­sel­le ”lot­to­voit­to”, toi­sel­le sai­raa­la­reis­su

Toinen viikko on usein koronapotilaille vaikeampi. Koronavirus vie osan sairaalahoitoon, mutta toiset eivät välttämättä huomaa viruksen tarttumista lainkaan. Kaksi uuden koronaviruksen aiheuttaman COVID-19-taudin sairastanutta kertoo, millaisia oireet olivat.

Helsinki

Kyse on luultavasti influenssasta, ajatteli Hypoteekkiyhdistyksen pääekonomisti Juhana Brotherus, kun kuumemittari näytti 39 astetta.

– En osannut aluksi odottaa, että minulla olisi korona, koska noudatin varovaisuutta enkä ollut käynyt ulkomailla.

Brotherusta, 33, vaivasi korkean kuumeen lisäksi lihas- ja päänsärky sekä huonovointisuus. Hän pääsi koronatestiin nopeasti, koska hän oli osallistunut hääjuhlaan, jonka vieraista monet saivat oireita. Vieraiden joukossa oli henkilö, joka oli palannut hiljattain Itävallan Tirolista.

Koronatesti osoittautui positiiviseksi, ja viiden vuorokauden korkean kuumeen jälkeen Brotherus joutui sairaalahoitoon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.