kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

pääkirjoitus: Lapin vä­ki­lu­ku laskee yhä, mutta net­to­muut­to kääntyi po­si­tii­vi­sek­si maa­han­muu­ton an­sios­ta – ve­to­voi­ma on edel­leen maa­kun­tam­me vahvin valtti

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Kah­dek­san vuo­si­kym­me­nen tal­vi­ki­sa­kon­ka­ri – Erkki Jääs­ke­läi­nen oli jo pik­ku­poi­ka­na nuuh­ki­mas­sa Ou­nas­vaa­ran tal­vi­ki­so­jen tun­nel­maa

Rovaniemeläinen urheilun monitoimimies Erkki Jääskeläinen hieroo käsiään yhteen tyytyväisenä. Ounasvaaran talvikisat herätetään henkiin, kun Suomen parhaat hiihtäjät, mäkihyppääjät ja yhdistetyn hiihtäjät kokoontuvat viikonloppuna legendaariselle hiihtostadionille mittelemään paremmuudesta.

Jääskeläinen jos kuka on talvikisakonkari. Hän on päässyt tähän asti aistimaan talvikisojen ainutlaatuisen tunnelman seitsemällä eri vuosikymmenellä. Elleivät talvikisat olisi uinuneet 18 pitkää vuotta, olisi Jääskeläinen pian yhdeksän vuosikymmenen talvikisakonkari.

Nimittäin viimeisimmät, järjestyksessään 76. talvikisat käytiin vuonna 2004, jolloin Ounasvaaralla ratkottiin pohjoismaisten hiihtolajien SM-mitalit. Kahdeksan vuosikymmenen kisakonkarinakin olo on silti kelpo kokemus.

– Tulihan siinä käytyä talvikisoissa 60 kertaa niin ettei yhtään vuotta jäänyt väliin, Jääskeläinen, 83, muistelee.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.