Ka­don­neen pa­ris­kun­nan mies löytyi kuol­lee­na

Kemihaaran erämaasta etsitystä oululaispariskunnasta löydettiin perjantai-iltapäivällä mies menehtyneenä. Miehen löysivät vapaaehtoiset etsijät. Mies löytyi noin puolen kilometrin päästä aiemmin löytyneiden vaatteiden löytöpaikasta. Kuolinsyytä selvitetään kuolemansyyntutkintana.

Tutkinnanjohtaja Marko Ijäs Lapin poliisista sanoo, että löytyneen miehen henkilöllisyydestä ei ole epäilystä.

–Mies löytyi läheltä aiemmin löytyneiden varusteiden löytymispaikkaa. Maastossa on jatkettu pariskunnan naisen etsintää, mutta toistaiseksi tuloksetta.

Rikoskomisario Marko Ijäs ei lähde arvelemaan milloin kadonnut on menehtynyt, vaan toivoo senkin asian selviävän jatkotutkimuksissa.

–Kadonnut löytyi metsämaastosta, joka on metsää ja suomaastoa. Eksymisestä tässä on kyse. Kovin kaukana polulta mies ei ollut, mutta hän oli harhautunut varsinaisen ulkoilureitin ulkopuolelle. Voi olla, ettei missään vaiheessa saada kaikkia yksityiskohtia selville, vaikka varsinaista eksymisen syytä selvitetäänkin tutkinnan yhteydessä, Ijäs totesi.

Kateissa olevan oululaisnaisen etsintöjä jatkettiin lauantaipäivän ajan poliisin ja noin 20 vapaaehtoisen etsijän voimin tuloksetta. Etsintöjä jatketaan myös tulevina päivinä.

Edit: 30.9.2017 klo 21.12 Rikoskomisario Marko Ijäksen kommentit.