Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Kaa­sa­lai­nen ja Baas pärs­kyt­te­li­vät en­nä­tyk­siin­sä ra­ta­kier­rok­sel­la – kaa­to­sa­de kiusasi ur­hei­li­joi­ta Lahden Kalevan ki­sois­sa

Ex-torniolainen Mette Baas hurjasteli 400 metrin Suomen mestariksi ennätystuloksella olosuhteista huolimatta. Aino Pulkkinen pinkoo hopealle.
Ex-torniolainen Mette Baas hurjasteli 400 metrin Suomen mestariksi ennätystuloksella olosuhteista huolimatta. Aino Pulkkinen pinkoo hopealle.
Kuva: Sakari Kekki

Viljami Kaasalainen ja Mette Baas eivät antaneet sateen häiritä juoksua Lahden Kalevan kisojen 400 metrillä. Kaksikko otti odotetut mestaruudet ja ennätysajoin.

Kaasalaisen voittoaika oli 46,23, jolla hän viilasi yhdeksän sekunnin sadasosaa reilun viikon ikäisestä ennätyksestään.

– Aika makee tulos tuollaiseen koiranilmaan, Kaasalainen totesi.

– Sade tuntui kyllä joka askeleella, vaikka oli muuten helkkarin hyvä nyt mennään -fiilis. Kyllä tämä kertoi, että tulossa on vielä parempaa.

Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustavan Kaasalaisen tavoitteena oli alittaa 46 sekuntia, mutta sade lykkäsi suunnitelmaa.

– Odotan ehdottomasti 46 sekunnin alitusta. Se riippuu kolmesta tekijästä. Kunto on hyvä, vauhdinjako aina vähän arvoitus, eikä kelille mahda mitään. Seuraava yritys on 12. elokuuta Belgiassa järjestettävässä kilpailuissa, Kaasalainen kertoi.

Noormarkun Nopsan Asseri Välimäki otti 400 metrillä SM-hopean ajalla 46,93, ja Konsta Alatupa otti Kenttäurheilijoille pronssin ajallaan 47,41.

Mitalikolmikko ennätyksiin

Joensuun Katajan väreissä urheileva Baas kiillotti voittoajalla 52,45 ennätystään kuudella sadasosalla. Hänen odotuksensa olivat hieman korkeammalla.

– Olen aikaan ihan tyytyväinen, vaikka odotin vielä parempaa, Baas kertoi.

Baasilla oli hyvä kirittäjä, sillä kenttäurheilijoiden Aino Pulkkinen kiiruhti ennätykseensä 53,04. Vasa IS:n Jeanine Nygård oli kolmas ennätyksellään 54,02.

– Tiesin, että Aino lähtee kovaa, enkä voinut antaa yhtään löysää. Juoksu tuli silti loppuun asti hyvin, Baas jatkoi.

Sateen Baas unohti kilpailun ajaksi.

– Se ei onneksi haitannut verryttelyä, kun saimme valmistautua kilpailuun sisällä. Lähtöä odotellessa sen kyllä huomasi, kun sade vain yltyi. Kisaa se ei haitannut, Baas kertoi.

Myös Pulkkinen jäi hieman tavoitteestaan.

– Odotin 52-alkuista aikaa. Aika lähelle myös meni, mutta ensi kerralla sitten 53:n alle, Pulkkinen suunnitteli.