Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Gal­lu­pit voivat mennä uusiksi

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kaapo Kakon täys­osu­mat olivat laiha lohtu Ran­ger­sil­le

New York/Helsinki
Kaapo Kakko iski kaksi maalia Rangersin toiseksi viimeisessä harjoitusottelussa.
Kaapo Kakko iski kaksi maalia Rangersin toiseksi viimeisessä harjoitusottelussa.
Kuva: Rangers

Jääkiekon NHL-kaukaloissa neljättä kauttaan aloitteleva suomalaishyökkääjä Kaapo Kakko viimeisteli torstain vastaisena yönä kaksi täysosumaa, kun hänen edustamansa New York Rangers kohtasi harjoitusottelussa Boston Bruinsin.

Kakko kasvatti Rangersin johdon 3–1:een avauserän viimeisellä minuutilla. Bruins kiri toisessa erässä tasoihin ja ohi kolmella maalillaan, mutta Kakko tasoitti pelin 4–4:ään päätöserän alkupuolella. Bruins-puolustaja Mike Reilly (1+1) viimeisteli 5–4-loppulukemat erän puolivälin jälkeen.

Rangers nappasi Kakon varaustilaisuuden toisena pelaajana vuonna 2019, mutta hyökkääjän läpimurto tähtipelaajien joukkoon on jäänyt tekemättä. Hän on pelannut 157 runkosarjaottelua pistein 26+32=58.

Bruinsia vastaan 21-vuotias suomalainen oli ahneella pelipäällä ja laukoi viisi kertaa kohti vastustajan maalia. Kakko pelasi 16.28 minuuttia ja sai vastuuta myös erikoistilanteissa ylivoimalla sekä alivoimalla.

Bruinsista pelipaikkaa tavoitteleva 24-vuotias suomalaishyökkääjä Joona Koppanen pelasi 15.09 minuuttia ja raatoi alivoimalla lähes kaksi ja puoli minuuttia. Neljästi miesvajaalle joutunut Bruins välttyi takaiskuilta, kun Koppanen oli kaukalossa tappamassa alivoimaa.

Koppanen ei ole pelannut yhtään NHL-ottelua, mutta farmiliiga AHL:ssä hänelle on kertynyt viiden kauden aikana 181 ottelua pistein 27+31=58.

Rantanen viimeisteli voittomaalin

Colorado Avalanchen mestarijoukkueen avainpelaajiin lukeutunut Mikko Rantanen teki joukkueensa voittomaalin, kun Colorado kukisti Dallas Starsin 2–1.

Dallasin Joel Kiviranta alusti toisessa erässä Riley Damianin tekemän ottelun avausmaalin, mutta Coloradon kiri puri päätöserässä. Logan O'Connor tasoitti erän puolivälin jälkeen, ja Rantanen viimeisteli ratkaisun reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Edmonton Oilersissa peliaikaa janoava puolustaja Markus Niemeläinen nappasi kaksi syöttöpistettä, mutta Edmonton taipui 4–5-tappioon Vancouver Canucksin käsittelyssä.

Ville Husso venyi kiekon tielle 31 kertaa, kun hänen edustamansa Detroit Red Wings kohtasi Washington Capitalsin. Urakointi ei riittänyt, vaan hän joutui antautumaan kolmesti 2–4-tappiossa. Washington teki viimeisen täysosumansa tyhjään maaliin.

Nashville Predators ja San Jose Sharks aloittavat runkosarjan viikonloppuna kahdella Prahassa pelattavalla ottelulla. Kausi rävähtää käyntiin täydellä teholla ensi viikolla.