pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Jyrkkää sa­nan­käyt­töä

Lapin Kansan pääkirjoituksessa esitettiin (29.1.) näkemys Päivi Räsäsen oikeudenkäynnistä otsikolla "Vastenmielinen näytös". Pääkirjoitus on perinteisesti lehden virallinen linja. Tässä tapauksessa oltiin syyttäjän puolella ja oikeastaan jo tuomarin paikalla.

Oikeudessa pohditaan sanan- ja uskonnonvapautta sekä sitä, missä niiden rajat menevät. Toisin kuin pääkirjoituksessa väitetään, kyse on juuri Raamatusta ja sen tulkinnasta. Ja siitä, miten uskoaan saa ilmaista. Siksi Raamattu oletettavasti Räsäselläkin oikeudessa oli mukana.

Hän on puhunut synnistä, häpeästä ja armosta. Nämä ovat Raamatun peruskäsitteitä, joiden pitäisi olla suurimmalle osalle suomalaisista tuttuja, mutta ilmeisesti jonkin teon synniksi sanominen, erityisesti seksuaalietikan saralla, on nykyään niin suuri solvaus, että sitä ei armolla enää pysty kuittaamaan.

Olen monesti miettinyt, että miten osalle toimittajakuntaa kristinusko näyttäytyy niin vaikeana tai vastenmielisenä.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi