Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Jyrki Vierelä näki yti­mes­tä am­mat­ti­nyrk­kei­lyn karun maail­man – ura pai­dat­to­ma­na alkoi kun sikaria tup­rut­te­le­va Röö­pe­rin ku­nin­gas Tom Sjöberg lä­väyt­ti ta­ka­huo­neen pöy­däl­le ison se­te­li­ni­pun

Lapin Lukon tallin rovaniemeläiskasvatti riisui paidan nuorimpana suomalaisena nyrkkeilijänä. 17 vuotta kestäneelle ammattilaisuralle mahtui 29 ottelua, joista 20 päättyi voitokkaasti.

– Tuon saat heti ja toisen samanlaisen nipun, jos riisut paidan, liikemies Tom Sjöberg tokaisi parikymppiselle Jyrki Vierelälle ja tuprautti savut paksusta sikaristaan.

Rööperin kuninkaaksi tituleerattu bisnesmies ja nyrkkeilypromoottori kutsui Suomen parhaisiin amatöörinyrkkeilijöihin lukeutuneen nuoren Lapin miehen Helsingin Punavuoressa sijaitsevan liikkeensä takahuoneeseen ja läväytti pöydälle kymppitonnin nipun seteleitä.

– Ei siinä tarvinnut monta sekuntia miettiä. Rahalle oli tarvetta, ja mielestäni olin jo saavuttanut tarpeeksi amatöörinä, Vierelä, 52, muistelee.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.