Aluevaltuusto: Tässä on Lapin uusi alue­val­tuus­to – katso val­tuu­tet­tu­jen kuvat

Tulospalvelu: Katso tästä Lapin hy­vin­voin­ti­alueen ja koko Suomen vaa­li­tu­los

Aluevaalit: Uusi alue­val­tuus­to on valittu – Mitä ta­pah­tuu seu­raa­vak­si?

Juok­su­ra­ta erottuu nyt nur­mi­ken­täs­tä – Ka­run­gin Kataja tal­koi­li nuo­ril­le pa­rem­mat suo­ri­tus­pai­kat

Karungin korjatun kentän avajaiskisoihin osallistui yli neljäkymmentä lasta.
Karungin korjatun kentän avajaiskisoihin osallistui yli neljäkymmentä lasta.

Karungin kentällä oli haastavaa järjestää juoksukilpailuja yksinkertaisesti siitä syystä, että nuorten urheilijoiden oli vaikea erottaa missä kulkee jalkapallokentän ja juoksuradan raja. Juoksurata oli pahoin nurmettunut ennen tämän kesän remonttia.

– Poistimme juoksuradoilta ja heittopaikoilta nurmen ja levitimme niille kivituhkaa. Teimme työn talkoovoimin konekuskin avustuksella ja saimme Tornion kaupungilta materiaaliapua kentän korjaukseen. Kiitos siitä kaupungille, Karungin Katajan puheenjohtaja Henry Regina kertoi.

Talkootyöt jatkunevat ensi kesänäkin. Seuraavana kohteena on juoksuradan sisään jäänyt nurmikenttä. Se pitää tasoittaa, jotta jalkapalloilijat säästyvät ikäviltä jalkavammoilta.

Korjatulla kentällä on järjestetty yhdet seuran kisat. Yleisurheilukisat kiinnostivat yli 40 tulevaisuuden lupausta. Saapa nähdä, milloin Karungissa kasvaa seuraaja kuulantyöntäjä Jani Illikaiselle. Katajan kuulamörssäri työnsi aikoinaan SM-pronssia. Hänen ennätyksensä on 20,56. Sillä tuloksella hän olisi tällä hetkellä kirkkaasti Suomen ykköstyöntäjä. Illikaisen valmentajana toimi Niilo Palokangas, joka oli ahkerasti mukana kesän talkootöissä.

Karungissa hiihto ja salibandy ovat nuorten suosikkilajeja. Hiihtokisat pidetään kunnostetulla kentällä.

Karungin Kataja rakensi viitisen vuotta sitten kyläläisten käyttöön myös kaukalon.

– Kaupunki kustansi kaukaloon valot. Luistelupaikka on ollut kovalla käytöllä. Itsekin harrastan luistelua ja aina siellä on ollut joku lapsi seurana, Henry Regina kertoi.