Jun­gos­sa pääsee hiihdon makuun

Markku Pönkänen käy useamman kerran viikossa hiihtämässä Jungon laduilla. Parhaimmillaan hiihtokausi on jatkunut vappuun saakka.
Markku Pönkänen käy useamman kerran viikossa hiihtämässä Jungon laduilla. Parhaimmillaan hiihtokausi on jatkunut vappuun saakka.
Kuva: Jouni valikainen

Merilappilaiset hiihtäjät pääsivät kotimaisemissaan lajinsa pariin jo reilu viikko sitten, kun Jungon ensilumenlatu avattiin yleisölle. Sana on kiirinyt, sillä ladulla oli tasaisen paljon hiihtäjiä keskellä arkipäivää. Reilun kymmenen asteen pakkanen ei säikäyttänyt lajiniiloja.

Kemiläinen Markku Pönkänen kiersi ensilumenladun viime perjantaina viisi kertaa perinteisellä hiihtotavalla.

– Kilometrejä kertyi kaksitoista. Tämä oli minulle neljäs kerta, kun tulin Jungon ladulle.

Jungon ensilumenlatu lähtee jäähallin vierestä Hiihtomaasta ja käy Takajärven pohjoispäässä. Yhdelle lenkille tulee pituutta 2,4 kimometriä. Osassa latua käytettiin säilölunta ja Takajärven päässä tykkilunta. Luontoäitikin on antanut oman osansa laduille. Karihaaran Visan aktiivit ja Kemin kaupunki ovat saaneet uran ja ladun hyvään hiihtokuntoon sekä luistelijoille että pertsan hiihtäjille.

– Iso kiitos Visalle, että he saivat ladun aikaiseksi. Maksan mielelläni vapaaehtoisen kausimaksun, joka on neljäkymmentä euroa akudessa, Markku Pönkänen sanoi.

Vapaaehtoinen päivämaksu on seitsemän euroa. Visa Ski Team Kemi toivoo, että mahdollisimman moni ladun käyttäjä maksaisi vapaaehtoisen latumaksun, jotta myös ensi vuonna saataisiin ensilumenlatu käyttöön.