Nimitykset: Sauli Pah­ka­sa­lo on Lapin Kansan uusi pää­toi­mit­ta­ja

Työelämä: Teol­li­suus­liit­to ja am­mat­ti­liit­to Pro aloit­ta­vat tiis­tai­na työ­tais­te­lu­toi­met, ulos­mars­se­ja Lapissa ja Oulussa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Jukka Ohtonen loi pe­li­ta­van, jolla ToPV voitti mes­ta­ruuk­sia ja län­si­naa­pu­rin jouk­kueet olivat ah­taal­la. Eu­roo­pan huip­pu­seu­roi­hin 1980-lu­vun puo­li­vä­lis­sä kuu­lu­nut IFK Gö­te­borg oli va­ras­taa tor­nio­lai­sen jää­pal­los­ta jal­ka­pal­loon

Juttusarja kertoo entisistä, jo uransa päättäneistä lappilaisurheilijoista.

Kun neljällä vuosikymmenellä pääsarjajääpalloa Suomessa ja Ruotsissa pelannut Jukka Ohtonen otti vuonna 2003 Tornion Palloveikkojen pelaajavalmentajan pestin vastaan, niin hän loi joukkueelleen uuden pelitavan.

ToPV:n ja sittemmin myös Ruotsin pääsarjassa kaksi kautta pelanneen Haaparanta-Tornio Bandyn tavaramerkiksi muodostui tiukka yläprässi. Vastustajaan iskettiin aggressiivisesti kiinni jo sen lähtiessä rakentamaan hyökkäyksiä omalta kenttäpuoliskoltaan.

ToPV:ssa Ohtosen taktiikkaa toteuttanut ja sittemmin Ruotsissa Sandvikenin joukkueessa vastaanottavana osapuolena ollut Mikko Aarni nimesi pelityylin velmuillen "Jullen ylähäsyksi".

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.