Kannanotto: Por­mes­ta­ri ei innosta kaikkia Enon­te­kiöl­lä – vii­si­tois­ta val­tuu­tet­tua vaatii, ettei por­mes­ta­ria edes har­kit­tai­si

Historia: Pi­ka­luis­te­lun kul­tai­set vuodet osuivat 1960-lu­vul­le – Lapin Lukko oli ai­koi­naan Suomen joh­ta­via luis­te­lu­seu­ro­ja ja kas­vat­ti monta olym­pia­edus­ta­jaa

Jukka Ja­lo­sel­le jat­ko­pes­ti Lei­jo­nien pää­val­men­ta­ja­na – ”Olen todella naut­ti­nut Lei­jo­nien val­men­ta­mi­ses­ta”

Jukka Jalonen luotsaa Leijonia kohti ensi vuoden MM-kotikisoja.
Jukka Jalonen luotsaa Leijonia kohti ensi vuoden MM-kotikisoja.
Kuva: Jääkiekkoliitto

Jääkiekon A-maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen ja Jääkiekkoliitto ovat sopineet, että Jalosen pesti Leijonien päävalmentajana jatkuu ensi keväänä Tampereella ja Helsingissä pelattavien MM-kotikisojen jälkeen.

Jalosen sopimuksen oli määrä päättyä kevääseen 2022, nyt solmittu uusi sopimus yltää kevään 2023 MM-kisoihin ja sisältää molemminpuolisen option kaudesta 2023-24.

– Olen todella nauttinut Leijonien valmentamisesta. Meillä on hienoja pelaajia ja erittäin hyvä ja kiinteä johtoryhmä, jossa työviihtyvyys on huipussaan, Jalonen kiittää.

– Itselleni tärkeää on myös se, että Suomi lähtee arvoturnauksiin aina taistelemaan kirkkaimmista mitaleista. Näistä asetelmista on hyvä jatkaa työtä myös tulevina vuosina.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela iloitsee Jalosen tavoin juuri solmitusta jatkosta.

– Tulokset puhuvat puolestaan. Maajoukkueen päävalmentajan tehtävän ohella Jukka tekee erinomaista työtä laajemmin koko Suomi-kiekon kehittämisessä. Jalonen oli selkeä ykkösvaihtoehtomme päävalmentajaksi myös kotikisojen jälkeen.

– Sopimukseen sisältyy edeltävän sopimuksen tavoin NHL-pykälä. Tämän puitteissa Jalosella on mahdollisuus siirtyä NHL:ään kesken sopimuskauden jos NHL:ssä aukeaa sellainen valmentajan paikka, johon hän haluaa tarttua, Nummela kertoo.

58-vuotias Jukka Jalonen on toiminut Leijonien päävalmentajana vuosina 2009-13 ja uudelleen syksystä 2018 alkaen.

Jalosen aikana Leijonat on voittanut olympiapronssia (2010) ja kahdesti MM-kultaa (2011 ja 2019). Tämän kevään MM-kisoissa Latviassa Leijonat sijoittui hopealle. Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana Jalonen johdatti Nuoret Leijonat kultaan Helsingin MM-kotikisoissa vuonna 2016.

A-maajoukkueen lisäksi Jalonen toimii asiantuntijana mm. Olympiakomitean palloilulajien asiantuntijaryhmässä, on liiton valmennusvaliokunnan jäsen ja vastaa mm. seuraavista kokonaisuuksista:  Poikien U20−U16-ikläluokkien valmennuksen johtaminen (mm. pelin ja valmennustoiminnan kehittäminen, urheilun ominaisuuksia kehittävien, kansainvälisen kärjen tavoitetason rakenteiden luominen), maajoukkuetoiminnan tiedonkeruu, analysointi ja johtopäätökset yhdessä Vierumäen Kehityskeskuksen kanssa, Suomi-kiekon painopisteiden rakentaminen koko suomalaisen jääkiekon käyttöön ja seurayhteistyö.