Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Jukka Jalonen saa he­li­kop­te­ri­kyy­din, että ehtii il­ta­päi­vän peliin – Lei­jo­na­luot­sil­le arvokas tun­nus­tus Jy­väs­ky­läs­tä

Leijonaluotsilla on opiskelukaupungistaan Jyväskylästä myös liiganousun täyteisiä jääkiekkomuistoja.

Tampere
Jukka Jalosella riittää lauantaina kiireitä.
Jukka Jalosella riittää lauantaina kiireitä.
Kuva: Mika Kylmäniemi

Jukka Jalonen kokee tänään pitkällä ja menestyksekkäällä jääkiekkovalmentajan urallaan erityisen päivän.

Leijonat kolmeen maailmanmestaruuteen ja olympiakultaan luotsannut Jalonen vihitään Jyväskylän yliopistossa liikuntatieteiden kunniatohtoriksi, kunnes lyhyen juhlahetken jälkeen on edessä paluu haalarihommiin Tampereelle.

Jyväskylän yliopiston promootion on määrä päättyä kello 14.30, ja Suomen MM-kisaottelu Itävaltaa vastaan alkaa Tampereella kello 16.20.

Jalosta odottaa Keski-Suomesta Pirkanmaalle helikopterikyyti, mutta silti hänelle tekee tiukkaa ehtiä Suomen vaihtoaitioon tositoimiin.

– Varmaan aika naftisti ehdin peliin, Jalonen arveli eilen Unkari-ottelun jälkeen.

Jalosen ohella Jyväskylän yliopiston promootioaktissa vihitään kunniatohtoriksi 14 muuta yhteiskunnallista vaikuttajaa ja tieteessä ansioitunutta henkilöä.

Hattu vaatii läsnäoloa

Jalonen on perinteisesti loppukeväästä MM-jääkiekkokarnevaalin aikaan kiireinen mies. Kunniatohtorin hatun saaminen vaatiikin venymistä, läsnäoloa Jaloselle tutussa opinahjossa Jyväskylän yliopistossa.

– Pitää kuulemma käydä hakemassa se hattu. Ottelupalaveri jää pitämättä, Jalonen ennakoi.

Leijonilla ei tänään ennen iltapäivän Itävalta-peliä ole harjoituksia, joten mahdotonta lovea päävalmentajan tilapäinen poissaolo joukkueesta ei leikkaa.

Yliopiston promootioaktin on määrä alkaa Jyväskylässä kello 12.

Mukana JyPin nousuhuumassa

Jalonen opiskeli Jyväskylän yliopistossa 1980-luvulla liikuntapedagogiikkaa. Hän valmistui liikuntatieteiden maisteriksi vuonna 1988.

Riihimäen Nikkareissa juniorina pelannut Jalonen kiekkoili opiskelunsa lomassa Jyväskylässä JyP HT:ssä, ensin toisella sarjaportaalla 1. divisioonassa, sitten sarjanousun jälkeen SM-liigassa.

Puolustajan paikalla pelannut Jalonen sai SM-liigassa kaudella 1985–86 tililleen kaksi ottelua vailla piste- ja jäähymerkintöjä. Edellisellä, JyPin nousukaudella, hän teki neljässä pelaamassaan ottelussa maalin ja syötti kaksi, joten tehot olivat kohdallaan.

JyP HT:n liigajoukkueessa pelasivat 1985–86 A-maajoukkueessakin kiekkoilleista puolustajista muun muassa Ari Kankaanperä ja Ari Salo.