Juh­la­kon­sert­ti tuo lavalle koko Sie­pak­ka-per­heen

Siepakat juhlistaa 40-vuotista tanssiaan ja musisointiaan lauantaina kahdella konsertilla

1. Siepakat on tanssinut ja musisoinut jo 40 vuotta, ja pitkää matkaa juhlistetaan kahdella konsertilla lauantaina. Ketä kaikkia juhlakonserteissa nähdään lavalla, tanssinopettaja Heidi Kultanen Siepakoista?

"Konserteissa koko Siepakka-perhe nousee lavalle rytinällä! Lavalla nähdään siis Siepakoiden kaikki 12 tanssiryhmää ja kaikki neljä musiikkiyhtyettä.

Konserttien ensimmäinen puoliaika koostuu kaikkien tanssiryhmien uusista koreografioista, joita pitkän linjan Siepakat ja ystävät ovat ryhmille valmistaneet. Nähtävillä on ikivihreitä tanhuja, vanhojen muisteloa mutta myös uusia tuulia.

Koreografeina ensimmäisellä puoliajalla ovat Taina Pöykkö, Leila Valpas, Tanja Kilpiö, Hanna Poikela, Hannu Nipuli ja Piia Semeri.

Lavan ottaa haltuun myös porukka ”Siepakat kautta aikojen”. Se koostuu vanhoista tanssijoista, jotka ovat halunneet ottaa vanhan tutun koreografian haltuun ja antaa oman panoksensa juhlakonserttiin. Tanssikenkien pölyt ovat saaneet kyytiä ja puvut päässeet kaapista tuulettumaan, kun tämä porukka on harjoitellut Hanna Poikelan johdolla. Musiikit on ohjannut Jukka Hakola."

2. Konsertissa saa ensi-iltansa Tanssitähtöset-niminen juhlateos. Sen käsikirjoitus ja ohjaus on Janne Rosenvallin, koreografiat Heidi Kultasen ja Elssa Antikaisen, sävellys Jukka Hannulan. Mistä teos kertoo?

"Teoksessa päästään seuraamaan tanssikilpailun finaalia, kun unkarilaisesta tosi-tv-formaatista toteutetaan suomalainen versio. Nivavaaran koululle pystytetyssä studiossa parit kilpailevat voitosta bändin säestyksellä ankaran raadin arvioidessa suorituksia. Parodia tarjoaa paitsi naurun hetkiä niin myös kurkistuksen tanssilajien monimuotoisuuteen."

3. Siepakat on kouluttanut kansantanssijoita neljä vuosikymmentä. Onko kansantanssi säilyttänyt suosionsa Rovaniemellä? Minkä verran tanssijoita ja tanssiryhmiä Siepakoissa nykyään on?

"Tanssiryhmiä on tällä hetkellä 12 ja musiikkiyhtyeitä neljä. Harrastajia Siepakoissa kaiken kaikkiaan noin 180.

Kansantanssi vahvistaa asemaansa koko ajan, sillä lajin kehitys ja monimuotoisuus tulee nykypäivänä enemmän esille. Ryhmien esiintymiset erilaisissa tilaisuuksissa ovat saaneet aina lämpimän vastaanoton ja jopa yllättäneet katsojia.

4. Konserttien jälkeen Siepakoilla on iltajuhla. Onko sinne tulossa vanhoja Siepakoita muualtakin kuin Rovaniemeltä?

"Konserttien jälkeen Siepakka-perhe kokoontuu Saarenkylän Nuorisoseurantalolle viettämään iltajuhlaa hyvän ruuan ja juoman merkeissä. Juhlaan osallistuu vanhoja Siepakoita, joita elämä on kuljettanut ympäri Suomea. Juhlaan osallistuu myös paljon heitä, jotka ovat vuosien varrella olleet merkittävästi mukana Siepakoiden matkalla."

Siepakat 40 vuotta, juhlakonsertti la 4.11. klo 13 ja klo 16 Nivavaaran koululla. Liput ovelta 30 e.