Juha Pasoja lähtee Mik­ke­liin

Juha Pasoja nosti FC Kemin Kakkoseen.
Juha Pasoja nosti FC Kemin Kakkoseen.
Kuva: Nina Susi

Valmentaja Juha Pasoja, 42, jättää Kemi City FC:n. Pasojan uusi seura on Mikkelin Palloilijat, joka nousi viime kauden päätteeksi Ykköseen.

– Suurin syy Kemistä lähtööni on se, että pääsen jatkamaan valmennushommia lähempänä perhettäni ja pääsen valmentamaan vähän korkeammalla tasolla, Pasoja itse painottaa.

Pasoja asuu perheineen Jyväskylässä.

– Päätökseeni lähteä Kemistä vaikutti myös talven harjoitusolosuhteet. Junkohalli on alhaalla, ja todennäköisesti pysyykin alhaalla. Aika vaikea olisi ollut talven valmennusta toteuttaa, Pasoja harmittelee.

Pasoja toimi Kemi Cityn päävalmentajan tehtävän lisäksi Kemin Palloseuran junioripäällikkönä.

– Junkohallin tilanteen vuoksi KePS:n junioripuolella ei olisi ollut oikein töitä. Kaikki kärsii siitä että Junkohallia ei ole, ja varsinkin junioripuoli. En tiedä miten KePS saa nyt homman pyörimään.

Kemi Citylle Pasojan lähtö ei ollut shokki.

– Kun Juha tuli tänne, niin jo silloin sovittiin että jos hän jossain vaiheessa saa töitä lähempää Jyväskylää, niin on mahdollista että hän lähtee. Mutta tietenkin ensi kautta oli rakennettu Juhan johdolla, ja nyt pitää löytää uusi valmentaja, Kemi City FC:n hallituksen jäsen Arto Hakala kertoo.

Toistaiseksi Kemi City harjoittelee maalivahtivalmentaja Mikko Vilmusen johdolla.

– Nopeita valmentajatunnusteluja tehtiin jo maanantaina, mutta meillä ei ole kiirettä. Sarja-avaukseen on kuitenkin puoli vuotta. Katsomme rauhassa, ja etsimme paikallista valmentajaa. Jos ei löydy, niin reviiriä pitää laajentaa muualle Suomeen ja Englantiin, Hakala sanoo.