Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Jouve käytti pois­sa­olot hy­väk­seen ja sprint­ta­si uran avaus­voit­toon - Suo­mel­le Dram­me­nis­ta kolme kär­ki­kym­me­ni­kön sijaa

Helsinki/Drammen

Maastohiihdon maailmancupin miesten sprintti Norjan Drammenin keskustassa kisattiin ilman isäntämaan eliittiä, kun Norjan kärkimiehet olivat sivussa positiivisten koronatestien takia. Kun myös Venäjän kovat sprintterit olivat Ukrainan tilanteen myötä poissa, oli pöytä katettu ranskalaiselle Richard Jouvelle uran ensimmäiseen cup-voittoon.

Urallaan aiemmin kolmesti cup-kakkoseksi henkilökohtaisissa kisoissa yltänyt Jouve käytti saumansa halliten perinteisellä hiihdettyä päivää alusta loppuun. Finaalissa kukistui Kiinan Wang Qiang 1,59 sekunnilla, ja Ranskan Lucas Chanavat täydensi ranskalaismenestyksen kolmossijallaan. Kiinalaiselle Wangille, 28, sija on uran paras, aiempi paras oli Lahden viime viikonlopun kuudes sija.

Naisten kisassa Norja sai voiton, kun kokenut Maiken Caspersen Falla peittosi finaalissa Ruotsin Jonna Sundlingin ja Slovenian Anamarija Lampicin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.