Mainos

Joulu saapuu

Ja jälleen kerran joulu saapuu meille.

Nyt loista, hento liekki kirkkaana.

Tuo, seimen Lapsi, lohtu särkyneille.

On lähellämme valon maailma.

Näin runoilee Anna-Mari Kaskinen vuoden 2020 Kauneimmat joululaulut-vihkon uudessa laulussa, jossa ajatukset ovat kirkkomaalla ja poislähteneiden muiston äärellä.

Joulu on jo todella lähellä ja viimeiset jouluvalmistelut ovat varmaan monilla käynnissä. Tämän joulun valmistelut ehkä poikkeavat aiemmista jouluista. Kaikki eivät saa rakkaitaan jouluajaksi kotiin, koska koronasuositukset rajoittavat vierailuja. Monet vanhemmat viettävätkin joulua kahdestaan tai yksin kotosalla, koska lapset perheineen eivät ehkä voi saapua kotiin tai mummolaan joulua viettämään. Tilanteen erikoisuutta lisää vielä se, että seurakuntakaan ei voi järjestää perinteisiä aattohartauksia, jouluyön messua tai jouluaamun jumalanpalvelusta, jossa jouluevankeliumin voisi kuulla ja yhtyä yhdessä monen muun kanssa laulamaan ”Enkeli taivaata”.

Vaikka joulusi olisi yksinäinen, tuo laulun viesti on kuitenkin totta: Jälleen kerran joulu saapuu meille ja On lähellämme valon maailma. Sinua ei ole unohdettu, joulu on rakkauden ja valon juhla ja tuo enkelien laulama jouluyön viesti, ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa…”, kaikuu edelleen koko maailman ylle ja tavoittaa meidät jokaisen, olimmepa missä tahansa tai millaisessa tilanteessa tahansa. Kristus syntyy joka joulu uudestaan, näin kristikunta on perinteisesti tottunut ajattelemaan. Tuo pieni lapsi on tuonut ja tuo aina uudestaan ilon ja valon koko maailmaan. Hän on syntynyt meidän jokaisen pelastukseksi ja elämämme valoksi. Tämä sanoma on ikuinen, sitä ei voi pysäyttää epidemiat eikä sodat. Lohduttakoon Sinua tämä joulun rakkauden viesti, sinua muistetaan. Hiljennä mielesi ottamaan vastaan tuo Joulun lapsi ja hänen sovituksensa ja pelastuksen armo – lahjoista suurin.

Toivotan Sinulle seurakuntamme ja omasta puolestani Hyvää ja Siunattua Joulua.

Ari Rautakoski, kirkkoherra

Keminmaan seurakunta

-