pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Jonni Sark­ki­nen paini alle 23-vuo­tiai­den EM-kul­taa – kova nor­ja­lais­vas­tus­ta­ja ku­kis­tui sel­keäs­ti

Bukarest
Jonni Sarkkinen kukisti loppuottelussa ikäluokkansa hallitsevan maailmanmestarin.
Jonni Sarkkinen kukisti loppuottelussa ikäluokkansa hallitsevan maailmanmestarin.
Kuva: Painiliitto

Suomi sai toisena peräkkäisenä päivänä juhlia painin Euroopan mestaruutta alle 23-vuotiaiden nuorten ikäluokassa, kun Jonni Sarkkinen voitti kreikkalais-roomalaisen painin 82-kiloisten EM-finaalissa Norjan Exauce Mukubun. Tiistaina kultaa paini Tino Ojala 63 kilon sarjassa.

Mukubu on ikäluokan hallitseva maailmanmestari, mutta Sarkkista vastaan ei norjalaisella ollut saumoja. Sarkkinen, 20, voitti ottelun selvästi 6–0.

– Oli tiedossa, että vastustaja aloittaa kovaa ja vastaliikkeet onnistuivat nyt täydellisesti. Toisen jakson taktiikka oli pitää ottelu hallinnassa. Jonnin turnaus oli mykistävä, ammattilaisen työtä alusta loppuun, totesi Suomen valmentaja Veli-Karri Suominen tiedotteessa.

Kreikkalais-roomalaisen painin joukkueiden välisissä pisteissä Suomi oli komeasti kuudes Turkin, Ukrainan, Georgian, Azerbaidzhanin ja Armenian jälkeen.

EM-kulta alle 23-vuotiaissa on ollut harvinaista herkkua Suomelle, sillä Ojalaa ja Sarkkista ennen vain Petra Olli (2015 ja 2017) ja Arvi Savolainen (2019) ovat painineet ikäluokan Euroopan mestareiksi.

Alle 23-vuotiaiden MM-painit otellaan lokakuussa Tampereella.