Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Joni Mäen voitto kesti käpyjen ke­räi­lyn­kin – miesten ykkönen luisui ulos ra­dal­ta, mutta ehti silti voit­ta­jak­si

Kerttu Niskanen kukisti Mari Ederin naisten kilpailussa

Normaalimatkat vapaalla tyylillä tarjosivat vuoristoratamaista kyytiä Taivalkoskella sunnuntaina. Nopeatempoisella radalla vaadittin enemmän vauhtitekniikkaa kuin hapenottoa. Lumetettu kahden kilometrin rata oli helpoin, mitä Suomen cupissa on hiihdetty.

Vauhdikas ja osin jäinen rata teki tepposet Joni Mäelle. Miesten 15 kilometrin alkua selvästi hallinnut Mäki luisui ulos radalta toisella kierroksella "käpyjen keräilyyn" kuten hän metsäretkeään kuvaili.

– Jäisellä kohdalla toinen suksi meni toisen päälle ja hurautin sammalikkoon. Onneksi en siinä kaatunut eivätkä suksetkaan katkenneet. Hetken aikaa mietin, miten tästä vielä kisa rakennetaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.