Politiikka: Hal­li­tus sopi yl­lät­täen isosta suo­je­lu­pa­ke­tis­ta valtion maille, Lapista on mukana 11 aluetta

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Jo­ki­var­ren Kunkku palasi par­ras­va­loi­hin Fors­sas­sa - vuoden 2015 ra­vi­ku­nin­gas saletti joh­to­pai­kal­ta

Ylitorniolaisen Arto Salmen ja torniolaisen Alpo Postin vuoden 2015 ravikuningas Jokivarren Kunkku on ehtinyt jo 13-vuoden ikään. Ori loukkaantui Vermon kuninkuusraveissa 2017 ja on sen jälkeen yrittänyt paluuta harvakseen. Harmia on ollut monenlaista, eivätkä yritykset eivät ole saaneet tuulta purjeisiin, mutta tämän vuoden kahdessa kisassa otteet lupailivat hyvää ja vuoden kolmas kisa Forssan Kavioliigassa toi ansaitun voiton, joka oli hevoselle ensimmäinen sitten vuoden 2019 Kajaanin ykkösen.

Valmentajansa Antti Ojanperän ajama Jokivarren Kunkku otti 2160 metrin voltissa keulat. Valjakko sai vetää kierroksen tasaisesti 25,5-vauhdilla ja kiihdytti loppua kohden. Päätöspuolikkaan Kunkku lasketteli kuin olutta hanasta 18,5-vauhdilla ja erkani selvällä marginaalilla voittoon ennen Morisonia ja tallikaveriaan Raggaria.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.