kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Johaug päättää nyt uransa Fa­lu­nis­sa, Kläbon osalta rat­kai­su myö­hem­min

Oslo
Therese Johaug on mm. Krista Pärmäkosken ja Jonna Sundlingin kantona Falunin maailmancupissa viikonvaihteessa.
Therese Johaug on mm. Krista Pärmäkosken ja Jonna Sundlingin kantona Falunin maailmancupissa viikonvaihteessa.
Kuva: Terje Pedersen

Norjalainen maastohiihtosuuruus Therese Johaug päättää huikean kansainvälisen uransa viikonloppuna, kun maailmancupin kausi päätetään Ruotsin Falunissa. Johaug on mukana Norjan joukkueessa Falunissa, kertoi Norjan hiihtoliitto tiistaina.

Johaug ilmoitti viime viikonloppuna Holmenkollenin kisoissa, että ura päättyy tähän kauteen. Hän otti Kollenilla uransa 80. maailmancup-voiton hallittuaan naisten 30 kilometrin perinteisen kisaa.

Norjan mieshiihdon kärkitähti Johannes Hösflot Kläbo ei ole Norjan joukkueessa, mutta maailmancupin johtajana Kläbolla on kuitenkin paikka Faluniin varattuna. Koronavirukseen ennen Holmenkollenia sairastuneen Kläbon osallistumisesta Falunin viikonloppuun tehdään päätös myöhemmin tällä viikolla.

Falunissa kilpaillaan perjantaina sprintit, lauantaina miesten 15 kilometriä vapaalla ja naisten 10 kilometriä vapaalla sekä sunnuntaina sekaviesti sekä sekapariviesti.