Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 7. päivän luukku tästä

Suun terveydenhuolto: Ro­va­nie­men kau­pun­gil­le vakava huo­mau­tus Lapin alue­hal­lin­to­vi­ras­tol­ta

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Johan on mark­ki­nat -to­ri­päi­väs­sä tu­han­nen hengen yleisö – Lea ja Toivo San­nel­vuo va­lit­tiin Vuoden pel­ko­sen­nie­me­läi­sik­si

Pelkosenniemen toripäivässä muistettiin paikkakunnan ravihistoriaa.Ravikuningas Saran Salama sai reliefin torille.

Pelkosenniemi oli takavuosikymmeninä menestyksekäs ravipitäjä. Johan on markkinat -tapahtumassa kunnioitettiin tätä historiaa, ja paikkakunnalla syntyneelle, kolminkertaiselle ravikuninkaalle Saran Salamalle paljastettiin torilla pronssinen reliefi, eli kohokuva. Sen paljastivat ravivalmentaja Tapio Perttunen ja reliefin pronssiin valanut kuvanveistäjä Matti Hulkko .

–Pelkosenniemen Hevosjalostusyhdistys perustettiin vuonna 1937, ja hevosista kiinnostuneita ihmisiä on ollut joka kylässä, kertoi yhdistyksen puheenjohtaja Eero Perttunen .

Väki on vähentynyt, mutta paikkakunnalla on edelleenkin hevosalan taitajia.

Suomenhevosori Saran Salama voitti kuninkuusravit vuosina 2006, 2007 ja 2008. Se voitti myös muita suuria kilpailuja, ja sen voittosumma oli noin 831 000 euroa. Hevonen syntyi Saunavaarassa 1996, ja se kuoli viime vuonna.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.