Pääkirjoitus: Hy­vin­voin­ti­alue joutuu ha­ke­maan lai­nan­ot­to­val­tuuk­sia val­tiol­ta – se on pe­rus­tel­tu vaa­ti­mus

Kolumni: Hyvä elämä ei ole paikka vaan suunta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Joakim Kemell kor­keal­la NHL-ky­ky­jen­et­si­jöi­den ar­viois­sa - Tepsin slo­vak­ki tyr­kyl­lä yk­kös­va­rauk­sek­si

New York
Joakim Kemell on rankattu korkealle kesän NHL-draftiib.
Joakim Kemell on rankattu korkealle kesän NHL-draftiib.
Kuva: Pasi Mennander/Jääkiekkoliitto

NHL-jääkiekkoliigan kykyjenetsintä julkisti torstaina viimeiset pelaajarankkauksensa kohti heinäkuussa järjestettävää NHL-draftia eli uusien pelaajien varaustilaisuutta.

Pelaajat on jaettu Pohjois-Amerikassa pelaaviin sekä kansainvälisissä kaukaloissa pelaaviin, ja kansainvälisten lupausten listalla kärjessä on Suomen Liigan TPS:n slovakialaisnuorukainen Juraj Slafkovsky, Pekingin olympialaisissa loistanut 18-vuotias hyökkääjä. Heti perään rankataan JYPin hyökkääjälupaus Joakim Kemell, ja kymmenentenä kansainvälisten kenttäpelaajien listalla on Pelicansissa kauden päättänyt Brad Lambert.

Kansainvälisen listan maalivahtikärki on puolestaan JYPin junioreissa tällä kaudella torjunut Topias Leinonen. Pohjoisamerikkalaisten kenttäpelaajien kärkinimi on kanadalaissentteri Shane Wright.

NHL-drafti 2022 järjestetään 7.–8. heinäkuuta Montrealissa. Draftin kärkivarausvuorojen arvonta on jännitettävänä ensi viikolla.