Politiikka: "Työe­lä­mäs­sä voidaan tehdä paljon mie­len­ter­vey­den tu­ke­mi­sek­si"- mi­nis­te­ri vie­rai­li Me­ri-La­pis­sa

Jääkiekko: Ruotsin mestari Luulaja piti RoKille op­pi­tun­nin: maalit 11–0, tor­jun­nat 13–71

Kolumni: Onko Lapilla edes­sään ener­giae­vak­kou­den aika?

Jenni Saa­ri­nen epä­on­nis­tui MM-ly­hyt­oh­jel­mas­sa – "En tiedä, miksi suo­ri­tus meni näin pie­leen"

Montpellier/Helsinki
Jenni Saarinen ei selviytynyt MM-kisojen vapaaohjelmaan.
Jenni Saarinen ei selviytynyt MM-kisojen vapaaohjelmaan.
Kuva: GUILLAUME HORCAJUELO

Suomalaisluistelija Jenni Saarinen karsiutui jatkosta taitoluistelun MM-kilpailuissa Ranskan Montpellierissä. Hän sai keskiviikon lyhytohjelmastaan pisteet 55,30 ja oli 25:s, kun 24 luistelijaa pääsi perjantain vapaaohjelmaan. Britannian Natasha McKay saavutti viimeisen jatkopaikan tuloksella 55,71.

Saarinen kaatui kolmoissalchowissa ja teki käsikosketuksen lennokkaassa kolmoistulppi-kolmoistulpissa, joten pisteitä verotettiin roimasti.

– En ole yhtään tyytyväinen. Tämä ei ollut se, mitä lähdin tekemään. Ennen suoritusta oloni oli tosi innostunut ja hyvä, joten en tiedä, miksi suoritus meni näin pieleen, Saarinen kertoi tiedotteessa.

Helmikuussa Saarinen sai Pekingin olympialaisissa lyhytohjelmasta pisteet 56,97 ja pettyi tulokseensa. Tuolloinkin hän oli 25:s, mutta pääsi vapaaohjelmaan ylimääräisenä luistelijana venäläiseen Kamila Valijevaan kohdistuneen dopingtutkinnan takia.

Venäläiset eivät saa kilpailla MM-kilpailuissa maan hyökättyä Ukrainaan, joten Saarisella oli monen muun luistelijan tavoin mahdollisuudet sijoitusparannukseen vahvan venäläiskaartin puuttuessa. Venäläisten perässä olympiapronssille yltänyt Japanin Kaori Sakamoto johtaa MM-lyhytohjelman jälkeen, kun hänellä on 80,32 pistettä. Belgian Loena Hendrickx (75,00) on toisena ja Yhdysvaltojen Mariah Bell (72,55) kolmantena.