Jari Åhman tulee Kemi City FC:n pää­val­men­ta­jak­si – joukkue aloit­taa har­joit­te­lun ensi vii­kol­la.

Arto Hakala (vas.), Jari Åhman ja Juha Nykänen ovat kemiläisessä jalkapallossa tuttuja kasvoja.
Arto Hakala (vas.), Jari Åhman ja Juha Nykänen ovat kemiläisessä jalkapallossa tuttuja kasvoja.
Kuva: Jouni Valikainen

PS Kemin puuhamiehet eivät pitkään haikailleet Mikkelin Palloilijoihin siirtyneen valmentaja Juha Pasojan perään, vaan hankkivat Kemi City FC:n Kakkoseen nostaneen miehen tilalle Jari Åhmanin. Edellisessä pestissään "Ootsi" valmensi Palloseura Kemi Kingsin liigajoukkuetta.

Jari Åhman tarvitsi vain hetken miettimisaikaa ennen kuin vastasi kyllä.

– Seuraorganisaatiossa kaikki ovat tuttuja toisilleen. Kun Hakalan Arto on mukana, niin minunkin oli helppo lähteä valmennusrinkiin, Åhman sanoi.

Åhman saa valmennustiimiin mukaan Mikko Vilmusen.  Vilmunen ja Sasa Jovovic suorittavat huippupelaajien B-valmentajakurssia. Viime kauden maalitykki Jovovic keskittyy Kemi City FC:ssä ainoastaan pelaamiseen.

Pelaamisessa Kakkosessa ja Kolmosessa on iso ero.

– Kolmosen tasolla pärjäävät jopa ikämiehetkin. Nyt joukkueen tehtävänä on käydä läpi alueen pelaajat ja katsoa heidän tasonsa. Viime kauden joukkueella ei olisi ollut vielä asiaa Ykköseen., Åhman sanoi.

Joukkue ei ole ainakaan vielä asettanut nousutavoitetta. Aluksi pitää saada joukkue kasaan, sillä pelaajasopimuksia on tällä hetkellä kuusi kappaletta.

– Tarkoituksena meillä on rakentaa vahva kemiläisjoukkue. Jos hankimme pelaajavahvistuksia, ne tulevat pääosin brittiläisen yhtiön Redstriken kautta. Nousu mahdollisesti ylemmille sarjatasoille tapahtuu talouden ehdoilla, Arto Hakala kertoo.

Juha Nykänen vaikuttaa myös joukkueen johdossa.

– On helppo uskoa, että paikalliset yrittäjät lähtevät nyt entistä vahvemmin mukaan toimintaamme , Nykänen sanoo.

Åhman seuraa mielenkiinnolla Junkohallin kohtaloa.

– Junkohallin kohtalo tulee vaikuttamaan pelitapaamme. Kun halli oli viimeksi alhaalla taisimme nousta Ykköseen, Åhman muistelee PS Kemin aikoja.

Joukkue aloittaa harjoituksen ensi viikon maanantaina Torniossa. Vaikka pelaajasopimuksia on vasta kuusi, harjoituksissa pallon perässä kirmailee parikymmentä lupaavaa pelaajaa.