Pääkirjoitus: Liit­ty­mi­nen Poh­jois-Poh­jan­maa­han tuskin pe­las­tai­si Län­si-Poh­jan syn­ny­tyk­siä

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Jal­ka­pal­lol­le uusi tie­nes­ti­ku­nin­gas – listaa hal­lin­neet Messi ja Ronaldo nyt si­joil­la 2–3

New York
Tässä rynnivä Kylian Mbappe on noussut parhaiten tienaavaksi jalkapalloilijaksi.
Tässä rynnivä Kylian Mbappe on noussut parhaiten tienaavaksi jalkapalloilijaksi.
Kuva: MIGUEL A. LOPES

Jalkapallolegendat Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo ovat olleet lajinsa suurimmat jo pitkään, ja se on näkynyt myös tienesteissä. Jompi kumpi on ollut jalkapallon parhaiten palkattu vuodesta 2014 lähtien, mutta nyt talouslehti Forbesin vuosittaisen listan kärjessä on uusi nimi: ranskalaisen PSG:n supertähti Kylian Mbappe. Messi ja Ronaldo ovat sijoilla 2–3.

Mbappen bruttotienesteiksi tällä kaudella Forbes arvioi 128 miljoonaa dollaria eli noin 131,5 miljoonaa euroa. Summasta 110 miljoonaa dollaria on palkkaa ja allekirjoitusbonusta, 18 miljoonaa tulee mainostuloista.

Messin summaksi Forbes listaa 120 miljoonaa taalaa ja Ronaldon tienestiksi 100 miljoonaa dollaria (josta 60 miljoonaa kentän ulkopuolelta). PSG:n brassitaituri Neymar on 87 miljoonassa ja Liverpoolin Mohamed Salah 53 miljoonassa.

Kärkikymmenikössä debytoi kuudennella sijalla Manchester Cityn norjalaissensaatio Erling Haaland (39 miljoonaa dollaria). Haalandin kentän ulkopuoliset tulot räjähtävät tulevaisuudessa korkeuksiin, sen verran kuuma pelaaja on kyseessä. Ja nuori (22 vuotta).

Kärkikymmenikön yhteenlaskettu tienestisumma on Forbesin mukaan ennätysmäinen 652 miljoonaa dollaria (noin 670 miljoonaa euroa).