Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Jää­kiek­ko­liit­to joutuu et­si­mään uuden pu­heen­joh­ta­jan

Harri Nummela jättää Jääkiekkoliiton puheenjohtajan tehtävät.
Harri Nummela jättää Jääkiekkoliiton puheenjohtajan tehtävät.
Kuva: Pekka Peura

Suomen jääkiekkoliiton liittohallituksen puheenjohtajana vuodesta 2016 toiminut Harri Nummela ei ole enää käytettävissä, kun liittovaltuusto päättää marraskuun lopussa liittohallituksen uusista jäsenistä.

– Kuluvan vuoden lopussa päättyy kolmas puheenjohtajakauteni, ja täyteen tulee kaikkiaan kahdeksan vuotta Jääkiekkoliiton puheenjohtajana. Niin jääkiekossa kuin muillakin elämän osa-alueilla jatkuva uudistuminen on elintärkeää. Sitä edistää muun muassa se, että luottamustehtäviä hoitavien henkilöiden piirissä tapahtuu riittävästi rotaatiota, Nummela perusteli tiedotteessa.

Syyskuun alussa valitun liittovaltuuston puheenjohtajan Pasi Kainulaisen mukaan henkilövalintoja valmisteleva ehdollepanotoimikunta pitää kokouksen lähiaikoina ja määrittelee tarkemmat kriteerit tutustuttavaksi niille, joita liittohallituksen puheenjohtajan tehtävä kiinnostaa.

– Aikataulu ja prosessi on seuraava: ehdollepanotoimikunta kartoittaa potentiaalisia ehdokkaita lokakuun ajan. Itse vaalipäivä on 25. marraskuuta, jolloin valinnan puheenjohtajasta ja muista liittohallituksen jäsenistä tekee liittovaltuusto, Kainulainen avasi.