Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mikä pu­hut­taa Lapin ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla? Kuun­te­le ter­vei­set Sal­las­ta, Muo­nios­ta ja Uts­joel­ta sekä viime hetken tun­nel­mat

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Italian MM-san­ka­ri Paolo Rossi kuoli 64-vuo­tiaa­na - "U­noh­tu­ma­ton Pab­li­to, lepää rau­has­sa"

Rooma

Jalkapallon vuoden 1982 MM-lopputurnauksessa Italian 44 vuoden tauon jälkeen maailmanmestariksi maaleillaan johdattanut Paolo Rossi on kuollut 64-vuotiaana, kerrottiin torstain vastaisena yönä. Kuolinsyytä ei ilmoitettu, mutta italialaismedian mukaan Rossi oli kärsinyt "parantumattomasta sairaudesta".

– Koskaan ei tule samanlaista kuin sinä, olit ainutlaatuinen ja erityinen. Jälkeesi on vain tyhjyyttä, Rossin vaimo Federica Cappelletti kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Rossin nousu hylkiöstä kansakunnan sankariksi oli melkoinen. Hän oli osallisena Italian jalkapalloa järisyttäneessä vedonlyöntiskandaalissa ja sai pari vuotta kestäneen pelikiellon. Espanjan MM-lopputurnaukseen kesällä 1982 "Pablito" kuitenkin jo pääsi pelaamaan, ja maaleitta menneen alkulohkon jälkeen 25-vuotias hyökkääjä oli pysäyttämätön.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.