Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Kolumni: Totuus odottaa yhä ker­to­jaan­sa

Tilaajille

Ir­ti­ot­to me­nes­tyi Girossa – Bouwman kar­ku­lais­ryh­mäs­tä yk­kö­sek­si

Maantiepyöräilyn Italian ympäriajon seitsemäs, 196 kilometrin ja noin 4500 nousumetrin raskas etappi rannikolta Apenniinien vuoristoon ajettiin alusta asti vauhdikkaasti. Kaikilla oli tiedossa, että sopivalla kokoonpanoilla irtiotto taistelee voitosta. Ja näin kävikin. Giron pisimmässä, noin 28 kilometrin nousussa muodostui kärkeen seitsemän ajajan irtiotto, ja siitä löytyi etapin voittaja hollantilainen Koen Bouwman (Jumbo-Visma).

Irtiottoryhmä pieneni matkan varrella neljän ajajan suuruiseksi, jossa ajoivat Koen Bouwman ja hänen maanmiehensä ja joukkuetoverinsa Tom Dumolin, niin ikään hollantilainen Bauke Mollema (Trek-Segafredo) sekä italialainen Davide Formolo (UAE Team Emirates). Viimeisten kilometrien iskuissa Dumolin putosi nelikosta, mutta tuli takaisin vajaa kolme kilometriä ennen maalia. Näin Jumbo-Visma sai loppuun miesylivoiman.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi