Innon nyrk­kei­li­jät hakevat uusi tiloja – lii­kun­ta­toi­mi ei enää vuo­den­vaih­teen jälkeen vuokraa tiloja kau­pun­gil­ta

Yhtenä vaihtoehtona on noussut esiin Kemi-Boxingin tilat Keskuspuistokatu 1:ssä.

Nyrkkeysäkit joutuvat kovillle Sauvotalossa Kemin Innon harjoitussalilla.
Nyrkkeysäkit joutuvat kovillle Sauvotalossa Kemin Innon harjoitussalilla.
Kuva: Pentti Vuosaari

Kemin Innon Sauvotalon nyrkkeilysalissa ei välttämättä enää ensi vuonna valuteta hikipisaroita, sillä Innon nyrkkeilijöille on annettu viesti, että liikuntatoimi ei enää vuodenvaihteen jälkeen vuokraa tiloja Kemin kaupungilta. Kaupunki on vuokrannut koko Sauvotalon Lapin ammattikorkeakoululta.

– Ensi vuoden talousarvioon liittyen meidän pitäisi luopua Sauvotalon nyrkkeilysalin vuokrauksesta ja hakea uutta korvaavaa tilaa. Olemme maksaneet Sauvo-talon nyrkkeilysalista sisäistä vuokraa 38 928 euroa vuodessa. Kemin kaupungilla ei ole itsellään tarjota nyrkkeilijöille omia sopivia tiloja, Kemin nuoriso- ja liikuntajohtaja Matti Molander kertoo.

Innolle salin käyttö on ollut ilmaista alle 18-vuotiaiden osalta. Karkealla jaolla kaksi kolmesta harjoituskerrasta ovat olleet intolaisille maksuttomia.

Kemin Innon puheenjohtaja Kimmo Arstion mukaan seura on hakenut aktiivisesti uutta tilaa nyrkkeilijöille yhdessä kaupungin liikuntatoimen kanssa.

– Yhtenä vaihtoehtona on noussut esiin Karihaaran Kansantalo. Olemme olleet yhteydessä myös Kemi-Boxingin edustajiin, josko heidän saliltaan Keskuspuistokatu 1:ssä olisi tilaa myös meidän nyrkkeilijöille. Hieman tilanne harmittaa, sillä intolaiset rakensivat omin voimin harjoittelusalin Sauvotalolle Kai Brännkärrin opastuksella, Arstio sanoo.

Intolaisten nyrkkeilysali sijaitsi aikanaan Pajusaaren koululla. Koulu on ollut vuosikausia kylmillään, joten se vaihtoehto on suljettu pois.

Kemi-Boxingin salille mahtuu yhtä aikaa noin parisenkymmentä nyrkkeilijää. Seuran puheenjohtaja Veli-Pekka Leskinen kutsuu johtokunnan koolle, jolloin intolaisten tulo samalla salille otetaan käsiteltäväksi.

– Meillä on omat harjoitusvuorot salilla maanantai-, keskiviikko- ja perjantai-iltaisin eli intolaisten pitäisi saada omat harjoittelunsa sovitettua noiden aikojen ulkopuolelle. Myös Lapin-Boxingilla on toimintaa salillamme. Uskon, että intolaisille löytyy jostakin sopiva harjoittelupaikka ja meidän sali on siinä yhtenä vaihtoehtona, Leskinen sanoo.

Kemi-Boxing on keskittynyt ainoastaan kuntonyrkkeilyyn. Harjoituksissa on normaalisti mukana kymmenestä viiteentoista kuntoilijaa.

Kemin Into järjestään ensi vuoden tammikuussa avoimet TUL:n mestaruusnyrkkeilyt. Ne ovat Suomen neljänneksi tasokkaimmat nyrkkeilykilpailut. Edelle menevät ainoastaan SM-kisat, GeeBee- ja Tammer-turnaus. Sauvotalon nyrkkeilysalin menettäminen ei ole este kilpailujen järjestämiselle, sillä pitopaikaksi on sovittu Kemin Tervahalli.