Onnettomuudet: Moni soittaa po­ro­ko­la­ris­ta ensin tutulle po­ro­mie­hel­le, vaikka pitäisi il­moit­taa hä­tä­kes­kuk­seen – toimi näin, jos ajat poron päälle

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Innon Lasse Kourula ar­vo­lis­tan kärkeen – Sau­vo­ta­lon vanha tree­ni­sa­li on tyh­jil­lään

Kemin Innon Lasse Kourula (oik.) kukisti Rovaniemellä 91-kiloisten SM-kisojen loppuottelussa Elia Juustin. Kourula on siirtynyt pysyvästi 91-kiloisten sarjaan.
Kemin Innon Lasse Kourula (oik.) kukisti Rovaniemellä 91-kiloisten SM-kisojen loppuottelussa Elia Juustin. Kourula on siirtynyt pysyvästi 91-kiloisten sarjaan.
Kuva: Anssi Jokiranta

Kemin Intoa edustava nyrkkeilyn tuore Suomen mestari Lasse Kourula nousi Suomen nyrkkeilyliiton 91-kiloisten sarjan arvolistan ykköseksi. Kourulan ei tarvitse hakea kaukaa laadukasta harjoitusvastustajaa, sillä samassa painoluokassa nyrkkeilevä Rovaniemen Reippaan Henrik Palosaari on listan kolmonen. Lappilaiskaksikon väliin mahtuu Kotkan Voimailijoiden Elia Juusti. Innon Sedik Takani on 60-kiloisissa kuudes kuten myös Reippaan Joonas Koivuranta 69-kiloisten sarjassa.

Innon nyrkkeilijöistä 54-kiloisissa otteleva Mira Kiviharju on sijoittunut listalla myös kuudenneksi. Pohjoisen naisnyrkkeilijöistä Lapin Lukon Kati Ylijurva on painoluokkaa ylempänä listan kolmas ja 51-kiloisissa Roveniemen Reippaan Jasmiina Raivio kuudes.

Lasse Kourula oli luonnollisesti tyytyväinen, että hän on listaykkönen.

–  Voitto SM-kisoista nosti minut listan kärkeen. Hieno hommahan tämä on, Kourula totesi.

Aivan ongelmitta Kourulan SM-kulta ei tullut. Hän aloitti varusmiespalveluksen Rovaniemellä vuosi sitten, mutta joutui keskeyttämään koulutuksen neljän kuukauden jälkeen astman vuoksi.

– Olin todella huonossa kunnossa ja vietin paljon aikaa sairasosastolla. Lääkäri diagnosoi minulla astman ja sain vapautuksen palveluksesta kaksi kuukautta ennen normiaikaa. Myös monet muut kaverit oirehtivat sisäilman vuoksi, Kourula kertoi.

Varusmiespalveluksen alussa Kourula sai vedettyä hyviä treenejä Jarno Mustosen kanssa. Ennen SM-kisoja hän sparrasi useaan otteeseen Henrin Palosaaren kanssa. Nyrkkeilijälle on iso etu, että sopiva harjoitusvastustaja löytyy lähialueelta.

Kourula on vielä alipainoinen 91-kiloisten sarjaan, mutta se ei huoleta Meri-Lapin Lukituspalveluksessa helmikuun alussa ansiotöitä jatkavaa nyrkkeilijää.

– Painoni on nyt noin 85 kiloa. Paino nousee ajan kanssa eikä minulla ole tarkoitus alkaa sitä nostamaan punttitreeneillä. Siinä katoaisi nopeus ja terävyys.

Lasse Kourulalta ja muilta Innon nyrkkeilijöiltä meni harjoitussali alta, kun Lapin ammattikorkeakoulu pisti Sauvotalon myytiin. Intolaiset saivat treenata entisessä Kemin työväentalon tiloissa vielä viime vuonna.

– Olen käynyt Mäkisen Karin kanssa harjoittelemassa Kemi Gymin tiloissa sekä S-marketin yläkerrassa Kemi-Boxingin salilla. Boxingin sali on hieman pienempi kuin Sauvotalon sali, mutta siellä on kaikki harjoitteluun tarvittavat välineet, Lasse Kourula kertoo.

Koronarajoitusten vuoksi Kourulakaan ei tiedä, milloin hän nousee seuraavan kerran kehään. Helmikuussa kisoja olisi Raahessa ja Kajaanissa. Maaliskuussa nyrkkeillään TUL:n mestaruuksista Helsingissä.