Pääkirjoitus: Mo­ni­puo­li­nen elin­kei­no­ra­ken­ne on paras turva ja tae Lapin kas­vul­le ja ke­hi­tyk­sel­le

Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ilves kaatoi Ässät Tam­pe­reel­la, HIFK on Lukkoa vastaan vain voiton päässä vä­li­erä­pai­kas­ta

KalPa ja Pelicans vääntävät SM-puolivälierissä rinta rinnan.

Helsinki

Tamperelainen Ilves otti kotijäällään toisen voittonsa Liigan puolivälierissä porilaisesta Ässistä maalein 4–1. Ilves johtaa ottelusarjaa voitoin 2–1

Välieräpaikkaan tarvitaan neljä voittoa.

Ilves otti Ässiltä luulot pois avauserässä, jonka kotijoukkue voitti 3–0. Joona Ikonen iski ylivoimalla 1–0, ja Jyrki Jokipakka ja Filip Westerlund säestivät ensimmäisen erän maaleillaan.

Pari potkua jäljessä ollut Ässät keräsi ensimmäisessä erässä jäähyjä. Se paransi peliään toisessa erässä, ja voimakastahtoiselle Ässä-hyökkääjälle Jesse Joensuulle merkittiin vierasjoukkueen avausmaali.

Ikonen iski kolmannessa erässä toisen maalinsa ja Ilvekselle 4–1-niitin. Matias Mäntykivi syötti kolme maalia.

– Tultiin peliin hyvin. Saatiin tärkeät maalit, Ikonen muisteli C Moren haastattelussa kotijoukkueen pyörremyrskymäistä aloitusta.

Välieräovi kutsuvasti raollaan HIFK:lle

Raumalla HIFK otti jo toisen vierasvoittonsa Lukosta maalein 5–3. HIFK johtaa otteluparia voitoin 3–0 ja on enää voiton päässä välieräpaikasta.

Lukko on tuskaillut Liigassa helmi-maaliskuun maalinteon kanssa. Se jäi viidessä viimeisessä runkosarjapelissä kussakin yhteen maaliin. Kahdessa ensimmäisessä puolivälieräkohtaamisessa HIFK:ta vastaan Lukko oli saanut aikaan vain yhden osuman.

Keskiviikkona Lukon Antti Saarela avasi ensimmäisessä erässä, mutta sitten HIFK mätti kahden minuutin ja 51 sekunnin sisällä kolme osumaa ja karkasi ensimmäiselle erätauolle 3–1-johdossa. Runkosarjassa loistanut Lukon venäläisvahti Artjom Zagidulin sai pelistä tarpeekseen, ja hänet korvasi Samuel Jukuri.

HIFK:sta Iiro Pakarinen teki kaksi maalia ja Kristian Vesalainen 1+2 pistettä. HIFK iski maaleistaan kolme ylivoimalla.

Liigaa pitkin kautta johtanut runkosarjakolmonen Lukko on hankalassa paikassa.

Liigan puolivälierissä ottelusarjassa voitoin 0–3 tappiolla ollut joukkue on vain kerran kivunnut jatkoon. Tempun teki keväällä 2012 espoolainen Blues, joka oli ottelusarjassa KalPaa vastaan tappiolla voitoin 0–3, mutta eteni lopulta välieriin voitoin 4–3.

Pelicans-käskijä Niemelä poissa

Kuopiossa kotijoukkue KalPa tasoitti puolivälieräsarjan Pelicansia vastaan 2–2:een 3–2-kotivoitolla. Voittomaalin teki kolmannessa erässä Matyas Kantner.

Kuopiossa neljänteen puolivälieräkohtaamiseen lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista. KalPa oli maanantaina Lahdessa reilun minuutin päässä vierasryöstöstä, kun se johti Pelicansia 1–0. Sitten Pelicansin Tyler Kelleher teki 42 sekunnin sisässä kaksi maalia ja varmisti kotivoiton.

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä oli pois KalPa–Pelicans-ottelusta sairaustapauksen takia. Pelicansia valmensi illan ottelussa Jussi Silander.

KalPalta oli pois sen ykkösmaalivahti Juha Jatkola loukkaantumisen vuoksi. Häntä tuurasi ruotsalainen Robin Rahm.

Puolivälierät jatkuvat perjantaina otteluilla Kookoo–Tappara, Ässät–Ilves, HIFK–Lukko ja Pelicans–KalPa.