Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Ilkka Herola teki hurjan hypyn ja nappasi kak­kos­si­jan Ote­pääs­sä: "Ovat aina iki­muis­toi­sia jut­tu­ja"

Otepää
Ilkka Herola palasi maailmancupin palkintopallille yli vuoden paussin jälkeen.
Ilkka Herola palasi maailmancupin palkintopallille yli vuoden paussin jälkeen.
Kuva: Hiihtoliitto

Yhdistetyn maailmancupin erikoinen kilpailupäivä kääntyi illan pimeydessä suomalaisiloksi Otepään hyppyrimäessä, kun Ilkka Herola ponnisti ensimmäistä kertaa tällä kaudella palkintopallille ja Eero Hirvonen oli mukavasti seitsemäs. Iltapäivän letkahiihdon jälkeen Suomen kärkikaksikko onnistui loisteliaasti kovassa tuulessa käydyllä mäkiosuudella, ja Herola venytti toiselle sijalle huimalla 98,5 metrin hypyllään.

Hyvän tuuliraon löytänyt Herola oli lähellä jopa päättää suomalaisen yhdistetyn pitkän jakson ilman cup-kisavoittoa, mutta Itävallan Johannes Lamparter oli HS97-mäessä vielä metrin verran Herolaakin etevämpi.

– Oli tosi hieno päivä, nämä ovat aina ikimuistoisia juttuja. Hiihto-osuus ei tarjonnut mitään ihmeellistä, mutta mäessä osui kaikki kohdalleen. Koko viikonlopun ajan on ollut hyvä meininki, ja lähdin mäkeen hyvällä itseluottamuksella, Herola kertaili Hiihtoliiton ääniraidalla.

Herolalle cupin henkilökohtainen podium-paikka oli uran 11:s ja ensimmäinen sitten joulukuun 2021. Yhdistetyn maailmancupin edellinen henkilökohtaisen kisan suomalaisvoittaja on Hannu Manninen maaliskuulta 2010.

Hirvonen venytti mäessä 91 metrin hypyn. Laukaalainen yritti irtiottoa kauden toisessa massahiihdossa, mutta karkulainen otettiin helposti kiinni. Lopulta Hirvonen ylitti maaliviivan 15. urheilijana, Herola oli 20:s.

– Kokonaisuutena tämä oli tietenkin hyvä päivä minulle ja "Ilulle" molemmille. En ole tainnut aikaisemmissa massastarteissa edes pisteitä saada. Hiihto-osuudella ei tietenkään yllättäen hirveitä eroja saatu aikaan, vaikka siinä yritettiinkin hiihtää. Sen verran helppo tuo latu kuitenkin on, Hirvonen ruoti.

Naiset eivät päässeet hyppäämään

Miehet saivat huokaista lauantai-iltana helpotuksesta, sillä naisten yhdistetyn kilpailun mäkiosuus jouduttiin perumaan vain hetkeä aikaisemmin oikukkaan tuulen takia. Miesten kisaan pahimmat tuulenpuuskat ehtivät kuitenkin laantua.

Naiset ehtivät kilpailla viiden kilometrin hiihdon, mutta mäkiperuutuksen myötä koko kisa peruttiin. Minja Korhonen hiihti iltapäivällä 10. sijan, Annamaija Oinas oli 24:s.

Sunnuntaina naiset ja miehet kisaavat Otepäässä tavanomaisessa järjestyksessä ensin mäessä ja sitten hiihtoladulla.