Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Ilkka Herola kiri Otepään yh­dis­te­tys­sä kah­dek­san­nek­si – Jarl Magnus Rii­be­ril­le kymppi täyteen

Otepää
Ilkka Herola sijoittui kahdeksanneksi Otepäässä.
Ilkka Herola sijoittui kahdeksanneksi Otepäässä.
Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Ilkka Herola nousi hiihtoladulla seitsemällä pykälällä ja ylitti maaliviivan kahdeksantena yhdistetyn miesten maailmancupin kilpailussa Viron Otepäässä.

Herola saapui maaliin ison pääjoukon mukana ja joutui päästämään kirissä edelleen vain Saksan Johannes Rydzekin ja Norjan Jörgen Graabakin. Suomalaisen ero norjalaisvoittaja Jarl Magnus Riiberiin oli reilut puolitoista minuuttia.

Herola sijoittui Otepäässä kahdeksanneksi myös lauantaina. Savolaisurheilija on yltänyt tällä kaudella parhaimmillaan viidenneksi, joulukuussa Ramsaussa.

Otepään normaalimäessä hyppyvirettään hakenut Eero Hirvonen tuli maaliin kuusi sekuntia Herolan perässä ja oli 16:s. Hirvonen jäi mäkiosuudella 20:nneksi.

Perttu Reponen oli maalissa 26:s ja Otto Niittykoski 35:s. Arttu Mäkiaho keskeytti. Yhdysvaltain Niklas Malacinski sijoittui 32:nneksi.

Miesten yhdistettyä ylivoimaisesti hallitsevalle Riiberille osakilpailuvoitto oli hämmästyttävästi jo kymmenes peräkkäinen. Itävallan Stefan Rettenegger sivakoi toiseksi, Saksan David Mach oli kolmas.

Naisissa Norjan Ida Marie Hagen nappasi kauden kauden seitsemännen osakilpailuvoittonsa. Norja sai sunnuntain kisassa kolmoisvoiton, kun Mari Leinan Lund (–1,4) sijoittui toiseksi ja Gyda Westvold Hansen (–42,2) kolmanneksi.

Uransa ensimmäisissä maailmancupin osakilpailuissa mukana ollut Ounasvaaran Hiihtoseuran Lumia Nurmela hylättiin sunnuntain mäkiosuudella.

Yhdysvaltain Annika Malacinski sijoittui 12:nneksi.

Maailmancup jatkuu kolmen viikon päästä Lahdessa.