Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ilja Tser­nou­sov pes­tat­tiin ruh­ti­nas­kun­nan pää­val­men­ta­jak­si – Ro­va­nie­mel­lä en­sim­mäi­sen ar­vo­ki­sa­mi­ta­lin­sa hank­ki­nut hiih­tä­jä sveit­si­läis­tyi

Sothsin olympialaisten miesten 50 kilometrin pronssimies, Venäjän Ilja Tsernousov palaa kansainvälisille kisakentille päävalmentajana. 36-vuotias Tsernousov on palkattu Liechtensteinin ruhtinaskunnan hiihtäjien päävalmentajaksi.

Vaikka venäläiset on muuten hyllytetty kansainvälisestä toiminnasta, se ei Tsernousovia haittaa. Hän on ollut Sveitsin kansalainen vuodesta 2020 alkaen. Tsernousov avioitui sveitsiläisen ampumahiihtäjän Selina Gasparinin kanssa 2014.

Parin oli tarkoitus kilpailla samoissa olympialaisissa Pekingissä viime talvena, mutta Tsernousov sairastui vyöruusuun eikä tullut valituksi Sveitsin joukkueeseen. Häntä oli kaavailtu lähinnä viestihiihtäjäksi. Gasparin lopetti oman uransa viime kevääseen.

Valmennuspesti Liechtensteinissa avautui, kun siinä aiemmin toiminut takavuosien hiihtotähden Anita Moenin tytär Karoline Moen Guidon, 31, palasi kotimaahansa Norjaan.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita