PAUKKUPAKKASET: Pak­ka­nen alkaa ki­ris­tyä vii­kon­lop­pua vasten – it­se­näi­syys­päi­vä­nä hä­tyy­tel­lään monin paikoin -35:tä astetta

RAVINTOLARAJOITUKSET: Ro­va­nie­mel­lä tiu­kem­mat ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­set vii­kon­lo­pus­ta alkaen – ko­ronapas­sil­la ra­joi­tuk­sia ei tar­vit­se nou­dat­taa

Mainos : Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Lapin Kansan joulun ti­laus­tar­jouk­siin tästä.

Ilja Ko­val­tshuk sai yl­lä­tys­pes­tin: Venäjän GM

Ilja Kovaltshuk heittää kypärän sivuun ja alkaa Venäjän general manageriksi olympiajoukkueen kasaamisessa.
Ilja Kovaltshuk heittää kypärän sivuun ja alkaa Venäjän general manageriksi olympiajoukkueen kasaamisessa.
Kuva: Moilanen Jukka-Pekka

Venäjän jääkiekkosuuruus Ilja Kovaltshuk toimii maan jääkiekkomaajoukkueen general managerina ensi helmikuussa järjestettävissä Pekingin talviolympialaisissa. Kovaltshuk, 38, ei ole pelannut tällä kaudella otteluakaan, mutta ei ole myöskään ilmoittanut uransa loppumisesta. Hyökkääjätähti oli voittamassa edellistä olympiakultaa vuonna 2018 Venäjän olympiaurheilijoiden joukkueessa.

– Keskustelin hänen kanssaan pitkään. Hän on osallistunut viisiin olympialaisiin ja tuntee kaikki tyypit NHL:stä ja KHL:stä. Hän tietää paljon sellaisista jääkiekkoilijoista, joita minä en tunne. Se on suuri plussa, tuore päävalmentaja Aleksei Zhamnov kertoi Venäjän jääkiekkoliiton verkkosivuilla.

Kovaltshuk on pelannut urallaan 926 NHL:n runkosarjaottelua tehopistein 443+433=876. Viime kaudella hyökkääjä voitti KHL:n mestaruuden Avangard Omskissa.

Venäjä osallistuu dopingrikkomustensa takia Pekingin olympialaisiin Venäjän olympiakomitean (ROC) nimellä.