Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Iga Swiatek jyräsi Ranskan avoin­ten mes­ta­ruu­teen – puo­la­lai­sel­la peräti 35 voittoa putkeen

Pariisi/Helsinki
Iga Swiatek jatkoi pitkää voittoputkeaan. Puolalainen pelasi uransa toisen naisten kaksinpelivoiton Ranskan avoimissa.
Iga Swiatek jatkoi pitkää voittoputkeaan. Puolalainen pelasi uransa toisen naisten kaksinpelivoiton Ranskan avoimissa.
Kuva: MARTIN DIVISEK

Puolan Iga Swiatek voitti näytöstyyliin Ranskan avoimen mestaruusturnauksen. Suvereeni maailmanlistan ykkönen kaatoi naisten kaksinpelin loppuottelussa Yhdysvaltojen vasta 18-vuotiaan Cori Gauffin suoraan kahdessa erässä lukemin 6–1, 6–3.

Puolalaisella on tämän päivän ottelun jälkeen kasassa peräti 35 perättäistä voittoa. Kyseisessä kategoriassa kaikkien aikojen ykköstilaa pitää Martina Navratilova 74 ottelulla.

Mestaruus on Swiatekille toinen grand slam -turnauksissa. Hän saavutti ensimmäisen grand slam -tittelinsä niin ikään Pariisin massakentillä vuonna 2020.

Swiatek otti kuskin paikan ensimmäisistä lyönneistä lähtien. Hän aloitti ottelun kahdella murrolla ja vei avauserän tylysti vain 33 minuutissa. Gauff tuli toiseen erään vahvasti, kun hän sai murrettua Swiatekin syötön. Se ei kuitenkaan riittänyt, ja Swiatek pääsi tuulettamaan täydellä keskuskentällä.

– Olen kiitollinen koko tiimille. Jokainen palanen on loksahtanut kohdalleen, ja ansaitsemme olla täällä, Swiatek iloitsi kenttähaastattelussa.

Gauff vastaavasti odottaa jo tulevia koitoksia.

– Kiitän Igaa huikeasta vastuksesta. Toivottavasti tämä oli yksi finaali monesta.