Mainos

Hyviä CV-mal­le­ja ja -pohjia löytyy joka makuun

Kuva: UKessay
Kuva: UKessay
Kuva: UKessay

Yhteiskunnassa on harjoitettu työnhakua jo vuosituhansien ajan, ja siihen on olemassa tiettyjä etiikan sääntöjä sekä koko maailmassa toimivia yleisstandardeja, jotka poikkeavat toisistaan eri maissa, mutta ajatus pysyy kuitenkin samana.

Ansioluettelo tunnetaan maailmassa eri nimillä, ja sen lyhenne CV tulee latinan kielestä: curriculum vitae, joka voidaan kääntää suomeksi ”elämäkertana”.

Onko mitään järkeä lähteä laatimaan oma CV ihan tyhjän päältä vai kannattaako ansioluetteloa laatiessa hyödyntää aikaisempien sukupolvien kokemusta sekä henkilöstöalan ammattilaisten neuvoja?

Malleja joka makuun

Tänä päivänä netistä löytyy käsittämättömän paljon erilaisia CV-malleja, mutta niihin on osattava suhtautua kriittisellä otteella.

Ennen kaikkea on selvitettävä, minkä valtion standardeissa toimii yritys, johon haetaan. Tämä on tärkeää, koska vaikka koko maailmassa ansioluettelon tarkoitus ja pääajatus on samanlainen, ihmiset ovat tottuneet tiettyihin CV:n rakenteisiin omassa maassaan.

Sopiva CV-malli löytyy helpoiten, kun se etsitään samalla kielellä kuin loppudokumenttikin pitäisi olla. Kaikkea CV-mallista löytyvää ei kuitenkaan tarvitse pilkulleen noudattaa: persoonallisuus saa korostua sitä enemmän, mitä hauskempaa työtä haetaan.

Juristien tai poliittisiin tehtäviin hakevien ihmisten on kuitenkin vältettävä kaikenlaista huumoria ansioluetteloissaan ja pysyttävä asiallisessa tyylissä.

Oma CV-malli käyttöön

Kun parikymmentä vuotta sitten tekstitiedoston luominen saattoi vielä aiheuttaa ihmisille vaikeuksia, tänä päivänä sen ei pitäisi olla suurempi ongelma. Oman tyylin tuominen ansioluettelon tekstitiedostoon on hyvä kikka, jos tyyli tekee tekstistä entistä helppolukuisemman.

Jos seuraus on päinvastainen, omasta tyylistä on syytä luopua ja käyttää joko netistä löytyviä asiallisia CV-pohjia tai tyytyä tekstinkäsittelyohjelman tarjoamiin työkaluihin sitä mukaa, kun niitä osaa.

Oma ansioluettelo paranee vuosi vuodelta

Kun sopiva CV-pohja on löytynyt, siihen lähdetään lisäämään omia tietoja. Se, mitä ansioluetteloon laitetaan, on syytä järjestää niin, että tekstistä tulee mahdollisimman helppolukuinen ja sellainen, että siitä korostuvat esille työnhakijan tärkeimmät ominaisuudet. Niitä voivat olla vankka työkokemus, erittäin hyvät suositukset tai poikkeuksellinen menestys korkeakouluopinnoissa.

Laadimme yleensä ensimmäisen ansioluettelomme jo siinä vaiheessa, kun siirrymme peruskoulusta lukioon tai ammattikouluun. Silloin merkitystä on kaikilla opinnoilla ja kaikella työkokemuksella, mutta ajan myötä CV:n säännölliseen päivittämiseen alkaa kuulua sen täydentämisen lisäksi myös vanhojen ja merkityksettömiksi jäävien tietojen poistaminen. Tämä on tärkeää sikäli, että pitkästä ja liian monipuolisesta ansioluettelosta eivät korostu ne tärkeimmät hakijan ominaisuudet, joiden perusteella työnantaja tekee päätöksen tai kutsuu haastatteluun.

Näin ollen, kun oma CV on muodostettu ja omaan käyttöön tarkoitettu CV-malli lepää turvallisesti tietokonekansiossa, sitä kannattaa päivittää silloin tällöin. Hyvä tapa on lähteä päivittämään omaa CV:tä aina silloin, kun elämäntilanne muuttuu: vaihtuu työpaikka, tulee muutto toiselle paikkakunnalle tai puhelinnumero muuttuu, mennään naimisiin ja vaihdetaan sukunimeä ja niin edelleen.

Näin toimien seuraavat työnhaut ja etenkin tarvittavien asiakirjojen valmistelu helpottuvat merkittävästi: on aina mukavampaa työskennellä tuoreen tiedon parissa kuin yrittää muistella menneitä ja syöttää ne joskin kronologisessa järjestyksessä vuosia vanhaan tiedostoon.

Muutoksia ansioluetteloasiakirjoihin

Perinteinen suomalainen ansioluettelo alkaa yhä enemmän muistuttaa amerikkalaista mallia, jossa hakijan persoonallisuus saa paistaa läpi. Kymmenen vuotta vanhat CV-mallit ja pohjat eivät näytä samanlaisilta kuin nykyajan suositukset, ja tästä voimme kiittää globalisaatiota.

Muutoksia on kuitenkin seurattava jatkuvasti, ja lisäksi on muistettava, että toisella alalla toimiva CV-malli ei välttämättä tule toimimaan kaikilla muilla aloilla.

Ennen ansioluettelon viimeistelemistä ja sen lähettämistä tietylle työnantajalle, sitä on katsottava vielä kerran läpi ja mietittävä: sopiiko käytetty pohja ja sen tyyli kyseisen yrityksen maineeseen? Onko CV:n rakenne ajankohtainen ja vastaako se nykyajan standardeja? Löytyykö siitä kaikki tärkeät tiedot ja onko kaikki vanhat tiedot poistettu?

Jos kaikkiin kysymyksiin vastataan ”kyllä”, ei muuta kuin sähköpostia tulevalle työnantajalle ja menestystä työnhakuun!