Mainos

Hyvällä tuu­lel­la

Tuomas Tölli
Tuomas Tölli
Kuva: Kemin Keminmaan ja Tornion seurakunnat

Syyskuun alussa vietettiin Oulun hiippakunnan lähetysjuhlia Kannuksen kaupungissa Keski-Pohjanmaalla. Kyseessä on perinteikäs jo 36. kertaa järjestetty juhla, johon kokoontuu tuhatmäärin lähetystyön ystäviä ja lähetystyötä tekeviä ympäri maata ja maailmaa. Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa lähetystyötä toteutetaan seitsemän lähetysjärjestön kautta. Kaikki nuo lähetysjärjestöt sekä Kirkon Ulkomaanapu olivat edustettuina näillä juhlilla.

Kannuksen juhlien teemana oli ”Hyvällä Tuulella”. Sanapari viestii minulle lähetystyön dynamiikkaa: Kyse on liikkeelle lähtemisestä, viestin viemisestä ja kohtaamisesta. Juhlien aikana saikin kohdata hyväntuulisia ihmisiä. Hyväntuulisuus näkyi, vaikka yli 2000 ihmistä koonneiden juhlien järjestämisessä oli paljon työtä ja vaivaa.   

Ensi vuonna Oulun hiippakunnan lähetysjuhlien järjestäminen on Kemin ja Keminmaan seurakuntien vastuulla. Odotettavissa on jälleen hienot ja kansainväliset juhlat lähetystyön ja kansainvälisen diakonian tiimoilla.   

Kaikissa juhlissa myös paikallinen omaleimaisuus saa näkyä. Minä ajattelen, että meidän omaleimaisuuteen liittyy monelle tuttu sanonta: ”Kemistä oon ja kehtaan sanua”. Ymmärrän sanontaan sisältyvän sopivasti itseironiaa, mutta myös viestin siitä, että seudullamme ja seurakunnissamme on avoin ilmapiiri. Meillä saa olla sellainen kuin on. Meillä ”kehataan”, mutta myös ”kohataan” ihminen ihmisenä.

Kannuksen seurakunnan järjestämistä juhlista tarttui hyvä tuuli. Saakoon hyvä tuuli puhallella myös täällä Perämeren perukoilla: Tule siis mukaan järjestelemään yhdessä hyväntuulisia juhlia ensi vuodelle.

Ole tervetullut, sellaisena kuin olet, Oulun hiippakunnan lähetysjuhlille 4.- 6.9.2020!   

Tuomas Tölli 

Kirkkoherra 

Kemin seurakunta