Tilaajille

Huu­me­po­lii­sit kii­ka­roi­vat Ruu­su­puis­tos­sa, Kirkan perhe käytti naa­pu­rin pu­he­lin­ta – Ex-nar­ko­maa­ni Huli Huldén opastaa pa­ha­mai­nei­sen Mau­nu­lan Bronxin sa­loi­hin

Entisten asunnottomien opaskierroksilla tutustutaan pääkaupungin rosoisempaan historiaan. Yksi oppaista on Ari "Huli" Huldén, joka tuntee Maunulan huumevuosiltaan kuin omat taskunsa. Kävimme kierroksella kuulemassa kiinnostavia tarinoita muun muassa Jari Aarnion ja Kirka Babitzinin asuttaman lähiön menneisyydestä.

Kierros alkaa Pohjois-Helsingin Maunulasta Miina Äkkijyrkän "Juottovasikat"-veistokselta, joka tunnetaan myös nimellä "Aamulla". Puolentoista tunnin "Maunulan menneisyyden varjot" -kävelykierroksen oppaana toimii entinen maunulalainen Ari "Huli" Huldén.

Kontulassa syntynyt Huldén oli Maunulan-vuosinaan 1990–2000 pääosan aikaa asunnoton ja kovat huumeet kuuluivat jokapäiväiseen elämään. Huldén on kävellyt niin monta yötä pitkin Maunulaa, että hän jos kuka tuntee paikat ja ne tarinat, joita ei kerrota opaskirjoissa.