Huima ta­kaa-ajo ne­los­tiel­lä Ro­va­nie­mel­lä: Huu­me­kus­ki pakeni po­lii­sia noin 50 ki­lo­met­rin matkan, törmäsi men­nes­sään kahteen autoon ja ajoi melkein ja­lan­kul­ki­jan päälle

Poliisia henkilöautolla paennut mies aiheutti monta erittäin vaarallista tilannetta Rovaniemellä lauantaina aamupäivällä.

Hurja takaa-ajo alkoi sen jälkeen, kun rovaniemeläisellä teollisuusalueella sijaitsevasta kaupasta tehtiin ilmoitus myymälävarkaista. Epäillyt ehtivät poistua paikalta henkilöautolla ennen poliisin saapumista, mutta he ajoivat poliisipartiota vastaan.

Poliisi kääntyi auton perään ja näytti pysäytysvaloa, jolloin autoilija lähti pakenemaan nelostietä pitkin etelän suuntaan. Takaa-ajo jatkui noin 50 kilometriä, ja vauhtia oli enimmillään noin 160 kilometriä tunnissa.

Takaa-ajon aikana pakeneva auto törmäsi kahteen sivulliseen autoon. Ensimmäinen törmäys sattui hieman ennen Muurolaa, kun pakoauto osui ohitettavaan autoon. Poliisilla ei ole vielä tiedossa osuman saaneen auton omistajaa.

Toinen törmäys tapahtui Muurolan eteläpuolella. Tämän auton omistaja on ollut yhteydessä poliisiin.

Muurolan taajama-alueella pakoauton kuljettaja oli vähällä ajaa ainakin yhden jalankulkijan päälle.

Pakomatka päättyi lopulta Muurolan eteläpuolella ulosajoon epäonnistuneen ohitusyrityksen jälkeen. Ulosajon jälkeen autoa kuljettanut alle 30-vuotias mies puhalsi alkometriin nollalukeman, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille. Kävi myös ilmi, ettei kuljettajalla ole voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Autossa oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa, jotka kaikki otettiin kiinni. Myöhemmin selvisi, että auto oli luvattomasti käytössä. Lisäksi autosta löytyi huumausaineeksi epäiltyä ainetta.

Auton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja kulkuneuvon luvattomasta käytöstä.

Poliisi pyytää Muurolan pohjoispuolella törmäyksen kohteeksi joutuneen henkilöauton omistajaa ja Muurolan taajamassa vaaratilanteeseen joutunutta jalankulkijaa ottamaan yhteyttä Rovaniemen poliisiin. Yhteyttä voi ottaa virka-aikana puhelimitse numeroon 0295 466 250 tai sähköpostitse osoitteeseen rovaniemi.tutkinta.lappi@poliisi.fi.

Lue myös:

Kolme rattijuoppoa poliisin haaviin Rovaniemellä