Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Huhut kiu­saa­vat Half Moonia ja Kansan pubia – ra­vin­to­lat eivät ole lo­pet­ta­mas­sa toi­min­taan­sa

Rajabin yrittäjäveljekset ovat saaneet vastailla kyselyihin aiheesta syksystä asti.

Rovaniemellä toimivien Yökerho Half Moonin ja ravintola Kansan pubin yrittäjiä Kazem ja Mojtaba Rajabia ovat kiusanneet perättömät huhut ravintoloiden toiminnan loppumisesta.

Mistä on kyse, toimitusjohtaja Kazem Rajabi?

– Huhujen mukaan olemme tehneet veropetoksen ja tämän vuoksi ravintoloiden toiminta loppuu. Tässä ei ole mitään perää. Ravintoloissa tehtiin verotarkastus vuonna 2016, josta saimme puhtaat paperit. Toiminta ei ole loppumassa.

– Ensimmäistä kertaa asiakas kyseli aiheesta viime lokakuussa. Pian kaveritkin alkoivat soitella ja vieläkin kyselyitä tulee tasaiseen tahtiin.

Marraskuussa 2014 entisiin Onnelan tiloihin kauppakeskus Rinteenkulmaan avattu yökerho Half Moon on rekisteröity nimellä Rajabin Ravintolan Piste Oy, joulukuussa 2016 Kansankadulle avattu Kansan pubi nimellä Ravintola Benjamin Oy. Julkisessa YTJ:n verovelkarekisterissä kummallakaan ei ole verovelkaa tai laiminlyöntejä ilmoituksissa. Tilikauden 2017 tulokset ovat voitollisia.

Moni perinteikäskin yökerho Rovaniemellä on lopettanut, viimeisimpänä Doris. Miten Half Moonilla ja Kansan pubilla menee, käyvätkö rovaniemeläiset vielä ulkona?

– Molemmilla menee tällä hetkellä hyvin ja asiakkaita on riittänyt, joten oma kokemuksemme on, että ulkona käydään tänäkin päivänä. Half Moon on selkeästi opiskelijoiden ja 18–25-vuotiaiden nuorten paikka. Kevään aikana siellä esiintyy 12 eri artistia, niihin kyselemme aina toiveita asiakkailta muun muassa Facebookin kautta. Kansan pubissa asiakaskuntaa käy aivan laidasta laitaan, 18-vuotiaista 60-vuotiaisiin.