Lakko alkaa:: Tänään alkava lakko su­pis­taa hiih­to­kes­kus­ten au­ki­olo­ai­ko­ja ja sulkee osan rin­teis­tä – lakon pii­ris­sä hissit ja vä­li­ne­vuok­raa­mot

Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Tilaajille

HS: So­dan­ky­läs­sä on enemmän lu­val­li­sia aseita kuin ihmisiä – Lap­pi­lais­kun­ta ja Kainuun Suo­mus­sal­mi joh­ta­vat ase­ti­las­toa

Sodankylässä ja Suomussalmella on eniten aseita asukkaita kohden. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat (juttu maksumuurin takana).

Lehden uutisen mukaan sekä Sodankylässä että Suomussalmella on 110 laillista asetta 100 asukasta kohden. Vertailussa olivat mukana kaikki yli 5 000 asukkaan kunnat Suomessa.

Inarissa oli 93, Kittilässä 89 ja Kemijärvellä 82 luvallista asetta sataa asukasta kohti. Rovaniemellä vastaava luku oli 45, Torniossa 46, Kemissä 30 ja Keminmaassa 60. Moni lappilaiskunta puuttui vertailusta, koska niissä on alle 5 000 asukasta.

Suomessa on 1,5 miljoonaa luvallista asetta ja 1,6 miljoonalla suomalaisella on aseen hallussapitolupa tai rinnakkaislupa aseeseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.