Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Pääkirjoitus: Vien­ti­alo­jen sopu on hyvä komp­ro­mis­si – lak­ko­ke­vät voidaan vielä välttää

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

HS: Anni Vuo­hi­joen epäil­lyn häi­rin­nän koh­tee­na oli Lei­jo­nien va­ra­pe­laa­ja

-
Kuva: MARK CRISTINO

Suomen Olympiakomitean hallituksen urheilijaedustajana Pekingin talviolympialaisissa olleen Anni Vuohijoen epäillyn häirinnän kohteena oli Leijonien varapelaaja, kertoi Helsingin Sanomat. Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen vahvisti asian lehdelle ja totesi, että pelaajat itse eivät olleet kokeneet tulleensa häirityksi.

– Asiasta on nostettu epäily. Pelaajat eivät ole kohdanneet häirintää. Pelaava joukkue on elänyt kisakylässä omassa kuplassaan, Nurminen sanoi HS:lle.

Suomella oli turnauksessa viisi varapelaajaa: hyökkääjät Veli-Matti Savinainen ja Teemu Turunen, puolustajat Oliwer Kaski ja Tommi Kivistö sekä maalivahti Janne Juvonen. HS:n mukaan varapelaajat ja Vuohijoki asuivat Pekingissä jonkin aikaa samassa hotellissa. Pelaajaviisikko ei pelannut turnauksessa yhtäkään ottelua.

STT kertoi viime perjantaina, että Vuohijoen väitetty epäasiallinen käytös tai seksuaalinen häirintä kohdistui Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen pelaajiin. Jääkiekkoliitto tiedotti sen jälkeen, etteivät pelaajat kokeneet joutuneensa Pekingissä häirinnän kohteeksi.

– Eivät pelaajat ole tässä asiassa nähneet, että joku prosessi pitäisi käynnistää. Jääkiekkoliiton mielestä on kuitenkin hyvä, että asia tutkitaan. Missään nimessä Jääkiekkoliitto ja pelaajat eivät vähättele tällaista asiaa, Nummela sanoi STT:lle lauantaina.

Vuohijoen tapaus on Suomen urheilun eettisen keskuksen Suekin tutkinnassa.