Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Hol­lan­ti ja Ecuador ta­sa­pe­liin – MM-isän­tä­maan pu­toa­mi­nen jat­kos­ta var­mis­tui

Helsinki/Doha
Ecuadorin Enner Valencia yllättää Hollannin maalivahdin Andries Noppertin ja tasoittaa ottelun 1-1:een.
Ecuadorin Enner Valencia yllättää Hollannin maalivahdin Andries Noppertin ja tasoittaa ottelun 1-1:een.
Kuva: Friedemann Vogel

Hollanti ja Ecuador tarjosivat viihdyttävän kohtaamisen jalkapallon miesten MM-lopputurnauksen A-lohkossa perjantaina. Avausottelunsa kisoissa voittaneet maat eivät saaneet eroa aikaan, ja 1–1-tasapeli jätti kummallekin pisteen. Samalla sinetöityi se, että MM-kisaisäntämaa Qatar ei jatka lohkosta pudotuspeleihin.

Avausottelussaan Senegalin voittanut Hollanti sai Ecuadoria vastaan loistoalun, kun Senegaliakin vastaan osunut Cody Gakpo vei hienolla laukauksella oranssipaidat johtoon jo kuudennella minuutilla.

Kovasta kannustuksesta stadionilla nauttinut Ecuador kuitenkin nousi tasoihin toisen puoliajan alkuvaiheissa, kun Enner Valencia iski hollantilaisvahti Andries Noppertin torjuman irtopallon verkkoon. Valenciasta tuli kisojen ensimmäinen kolmen maalin mies, sillä hän teki Ecuadorin molemmat maalit 2–0-voitossa Qatarista.

Gakpon maaliin johtanut laukaus jäi Hollannin ainoaksi maalia kohti ammutuksi. Ecuadorin Gonzalo Plata sen sijaan täräytti vielä ylärimaan, mutta lisämaalit jäivät ecuadorilaisiltakin tekemättä. Huolta joukkueelle toi Valencian loukkaantuminen loppuhetkillä, ja Ecuador tietenkin toivoo, että maajoukkuekapteeni ja maan kaikkien aikojen ykkösmaalintekijä on pelikunnossa lohkon päätöskierroksella.

Ecuadorilla ja Hollannilla on kahden kierroksen jälkeen neljä pistettä, tänään Qatarin kaataneella Senegalilla kolme. Ecuador kohtaa tiistaina Senegalin, ja Hollanti lähtee suurena suosikkina Qataria vastaan.