Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Hol­lan­nin Ebbinge meni joh­to­pai­kal­le ra­vi­oh­jas­ta­jien MM-tur­nauk­ses­sa – Santtu Raitala on mi­ta­li­jah­dis­sa

Gelsenkirchen
Santtu Raitala edustaa Suomea raviohjastajien MM-kisoissa. Arkistokuva.
Santtu Raitala edustaa Suomea raviohjastajien MM-kisoissa. Arkistokuva.
Kuva: Maisa Hyttinen/Hippos

Hollannin Rick Ebbingen tahdissa sujui raviohjastajien MM-turnauksen toinen kilpailupäivä tiistaina Gelsenkirchenin radalla. Santtu Raitala on kisassa viidentenä ja mukana mitalijahdissa.

MM-turnaus alkoi sunnuntaina Hollannin Wolvegassa, jossa ajettiin viisi osalähtöä. Gelsenkirchenissä jatketiin myös viidellä osalähdöllä.

Ebbinge ei antanut muille mitään mahdollisuuksia Gelsenkirchenissä. Hän voitti kolme osalähtöä ja sijoittui kaksi kertaa kakkoseksi. Ebbinge keräsi Wolvegan ensimmäisen päivän lähdöistä 29 pistettä. Gelsenkirchenissä hän saalisti peräti 74 pistettä.

Raitala ajoi Gelsenkirchenissä tasaisen varmasti kärjen tuntumaan sijoituksin 5-7-3-p-4. Yksi poisjäänti oli tietysti harmillinen.

Ebbinge repäisi hurjan etumatkan, kun puolet MM-osalähdöistä on ajettu. Hän johtaa 103 pisteellä. Raitala on hyvin mukana mitalijahdissa. Hän on viidentenä 65 pisteellä.

MM-turnaus jatkuu keskiviikkona Belgiassa Monsin radalla. Perjantaina on päätöspäivä Saksassa Berliinissä Mariendorfin radalla.