Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

HJK:n virheet ja arkailu mah­dol­lis­ti­vat Tshekin mes­ta­rin Vik­to­ria Plzenin kar­ku­mat­kan – "Är­syt­tää"

HJK lähtee jalkapallon Mestarien liigan toisen karsintakierroksen jälkimmäiseen otteluun takamatkalta, sillä se hävisi avauksen Viktoria Plzenille 1–2.

Klubi lämpeni parhaaseensa hitaasti. Isäntien otteista uupui hitusen röyhkeyttä ja päättäväisyyttä, ja Tshekin mestari pyrähti kahdesti karkuun.

– Pelistä oli otettavissa paljon enemmän, ärsyttää. Harmittavat maalit: pilkku, jossa käsivirhe oli selkeä, en voinut sille mitään. Toisessa oli löysää puolustamista, HJK:n puolustaja ja kapteeni Miro Tenho listasi.

Viktoria näyttäytyi pitkään taktisen varovana ja kehuttua juoksuvoimaansa piilottelevana. Vieraiden energinen alku kuitenkin tuotti tulosta nopeasti, sillä kapteeni Tenholle sattui käsivirhe rangaistusalueella. Pilkun upotti jo kuudennella minuutilla varmuudella tolpan juureen senttiä vaille kaksi metriä pitkä hyökkääjä Tomas Chory.

Taukovihellyksen kynnyksellä Klubi sai kuvioitaan kuntoon niin, että Viktorian maalivahti joutui venymään parhaimpaansa, ja kerran poikkitolppa pysäytti Bojan Radulovicin laukoman pallon.

Kamppailun 50. minuutilla isännät tasoittivat lähitilanteesta, jossa ensin vetivät hudin Malik Abubakari ja Santeri Hostikka, kunnes Radulovicin tuikkaus tuotti 1–1-tasoituksen.

Suurinta osaa katsojista, yleisöä oli kaikkiaan 5 236, harmitti vain hetki myöhemmin, sillä vierasjoukkueen laitapelaaja Jan Kopic taiteili komealla soololla 16 metristä 1–2-maalin.

– Ei ole ollenkaan ohi, se nähtiin tänään. Vain yhden maalin johto, eikä ole enää vierasmaalisääntöä. Mitä vaan voi vielä tapahtua, Tenho muistutti.

HJK:n kokoonpano: Conor Hazard – Arttu Hoskonen, Miro Tenho (70’ Matti Peltola), Jukka Raitala – David Browne, Perparim Hetemaj (79’ Johannes Yli-Kokko), Santeri Väänänen, Murilo (79’ Pyry Soiri) – Bojan Radulovic, Santeri Hostikka (70’ Nassim Boujellab), Malik.