siitepöly: Koivun sii­te­pö­ly vaivaa jo La­pis­sa­kin, mutta voi­mak­kain vaihe on vielä edessä

tulvat: Kaa­re­su­van­nos­sa tulviva Muo­nion­jo­ki saattaa kat­kais­ta Ruotsin ra­ja­tien maa­nan­tai­na tai tiis­tai­na

HJK:lla kävi kelpo ar­pa­on­ni Kon­fe­rens­si­lii­gas­sa

HJK vältti Euroopan isot seurat.

Istanbul/Helsinki
Toni Koskelan johtama HJK sai heikompitasoisia vastustajia kuin ennalta odottaa saattoi.
Toni Koskelan johtama HJK sai heikompitasoisia vastustajia kuin ennalta odottaa saattoi.
Kuva: Pekka Aho

HJK kohtaa miesten Konferenssiliigan lohkovaiheessa itävaltalaisen LASKin, israelilaisen Makkabi Tel-Avivin ja armenialaisen Alashkertin.

Konferenssiliiga on Euroopan jalkapalloliiton Uefan uusi seurajoukkuekilpailu. Painoarvoltaan se on Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan takana. Lohkovaihe alkaa 16. syyskuuta, ja loppuottelu on 25. toukokuuta Tiranassa. HJK:n tarkempi otteluohjelma selviää lähipäivinä.

A-lohkossa pelaavan HJK:n arpaonnea voi pitää hyvänä, sillä sen vastustajiksi oli tyrkyllä AS Roman ja Tottenhamin kaltaisia suurseuroja.

Paulus Arajuuren Anorthosis kohtaa Gentin, Partizanin ja Floran. Thomas Lamin TsSKA Sofia pelaa samassa lohkossa AS Roman, Zorja Luhanskin ja Bodö/Glimtin kanssa.

Myös Eurooppa-liigan lohkot arvottiin perjantaina. Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon Leverkusen taistelee Eurooppa-liigassa jatkopaikasta Celticin, Betisin ja Ferencvarosin kanssa. Glen Kamaran Rangersin lohkovastustajat ovat Lyon, Sparta Praha ja Bröndby.