hotellihankkeet: Inariin on suun­nit­teil­la uusi luk­sus­ho­tel­li Juu­tuan­joen rantaan

Pääkirjoitus: Pakko on hyvä kan­nus­tin hy­vin­voin­ti­alueil­le

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat har­joi­tus­ot­te­lus­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

HJK venytti voit­to­put­kea, saumaa vielä Eu­roop­pa-lii­gan loh­ko­vai­hee­seen, paikka Kon­fe­rens­si­lii­gas­sa var­mis­tui jo – lisää mil­joo­nia seuran tilille

Helsinki

Helsingin Jalkapalloklubi HJK varmisti paikkansa jalkapallon Konferenssiliigan lohkovaiheeseen, mutta se voi yltää vielä Eurooppa-liigan lohkopeleihin.

Maanosan seurajoukkueiden kolmostason eli Konferenssiliigan paikka varmistui, kun Klubi löi Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella slovenialaisen NK Mariborin.

Viime viikolla HJK hankki Sloveniassa ison edun voittamalla 2–0. Kotipelin se ratkaisi pitkälti Santeri Hostikan 54. minuutin osumalla summaten yhteismaalivoiton 3–0. Eurooppa-liigan lohkopaikkakisassa HJK kohtaa tanskalaisen Silkeborgin.

– Nälkää riittää, sillä joukkueen tavoite on saavuttaa mahdollisimman iso paikka Euroopassa. Silkeborg on tosi kova joukkue, lähdemme haastamaan heitä rohkeasti, HJK:n kapteeni Miro Tenho vakuutti.

Maribor ei saanut puhkaistua torstaina Tenhon johtamaa viiden pelaajan puolustuslinjaa. Muutamat vieraiden viimeistely-yritykset näyttäytyivät ponnettomina potkuina ja ohikuteina.

Helsinkiläinen kotijoukkue rakensi tulosta maltillisesti – mutta ei niin, että se olisi tähdännyt tasapeliin.

Hostikan maalia edelsi avaava syöttö, jonka turvin hän pienellä etenemisellä pääsi loistopaikkaan. Hostikka sijoitti pallon noin 14 metristä takakulmaan, jotta se osui varmasti ohi maalivahti Alexander Bergsenin.

– Tiedostimme, että meillä oli hyvä tulos vieraista, mutta se ei saanut olla liikaa mielessä. Toisella jaksolla aloimme löytää tänään vastustajan selustasta tilaa, Tenho taustoitti.

Mariborin kaataminen tietää HJK:lle tuhtia tilipäivää. Tähän mennessä  kassaan on jo kilahtanut 1 250 000 euroa palkintorahaa. Karsintojen playoff-kierroksen ottelu tietää automaattisesti 750 000 euron lisätienestiä, jolloin potti nousee jo kahteen miljoonaan euroon.

Lohkovaihe on kuitenkin se todellinen jättipotti. Konferenssiliigan lohkopaikka tuo tilille suoraan 2,94 miljoonaa euroa. Lisäksi jokaisesta voitosta lohkovaiheessa tienaa 500 000 euroa ja tasapelistä 166 000 euroa. Varmistunut summa on siis jo lähes viisi miljoonaa euroa, mutta pottia on mahdollista kasvattaa merkittävästi.