Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

HJK tais­te­lee Eu­roop­pa-lii­gan loh­ko­pai­kas­ta ja isosta ra­ha­po­tis­ta, ro­va­nie­me­läi­nen Miska Yli­tol­va palasi har­joi­tuk­siin

Rovaniemen Palloseuran kasvatti Miska Ylitolva on kuntoutunut loukkaantumisesta. Avauskokoonpanossa euro-ottelussa häntä tuskin nähdään.
Rovaniemen Palloseuran kasvatti Miska Ylitolva on kuntoutunut loukkaantumisesta. Avauskokoonpanossa euro-ottelussa häntä tuskin nähdään.
Kuva: HJK

HJK isännöi torstaina jalkapallon Eurooppa-liigan viimeisessä karsintavaiheessa tanskalaista Silkeborgia, eikä otteluparista puutu panosta. Pääsy Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen toisi helsinkiläisseuralle Euroopan jalkapalloliitolta Uefalta palkintorahaa 3,6 miljoonaa euroa.

HJK on jo varmistanut paikkansa Konferenssiliigassa. Pääsy Konferenssiliigan lohkovaiheeseen tuo HJK:lle noin kolme miljoonaa euroa.

– Laadukas vastustaja, jolla on selkeä pelitapa. He syöttelevät paljon ja etenevät maltillisesti linja kerrallaan. He osaavat tunnistaa hyvin luomansa tilat kentällä ja pystyvät vaihtamaan nopeasti rytmiä hyökätessä, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela sanoi Silkeborgista helsinkiläisseuran kotisivuilla.

– Todennäköisesti pallo tulee olemaan enemmän heidän hallussaan, ja meidän täytyy puolustaa keskustaa todella tiiviisti ja tarkasti.

Nousijaseura Silkeborg sijoittui viime kaudella Tanskan liigassa kolmanneksi. Tällä hetkellä joukkue on Tanskan liigassa kakkosena, kun takana on viisi pelikierrosta.

HJK kertoi kotisivuillaan, että kokeneet Joona Toivio ja Paulus Arajuuri sekä nuori Miska Ylitolva ovat palanneet täyteen harjoituskuntoon. HJK:lta ovat torstain ottelusta varmuudella sivussa Manuel Martic, Valtteri Moren, Roope Riski ja Aapo Halme.

Otteluparin toinen osa pelataan ensi viikon torstaina Silkeborgin kotikentällä. Silkeborg on osoittanut tällä kaudella vaarallisuutensa kaatamalla Tanskan liigassa Midtjyllandin, Bröndbyn ja Aalborgin.

Otteluparin avausosa alkaa torstaina Helsingissä kello 19.