Mainos

Hjallis aloitti kun­toi­lun juok­su­ma­tol­la – ”Lää­kä­rin sanat py­säyt­ti­vät”

Lääkärin pysäyttävä kommentti sai Hjallis Harkimon hankkimaan juoksumaton. Juoksumattotreeni polttaa tehokkaasti rasvaa ja ehkäisee elintapasairauksia.

-

Kansanedustaja Hjallis Harkimo, 66, on entinen kilpapurjehtija, mutta liikunta on jäänyt viime vuosina vähemmälle kiireisessä arjessa. Motivaatio kuntoiluun heräsi, kun lääkäri antoi Hjallikselle pelottavan diagnoosin: 2-tyypin diabetes uhkaa, ellei Hjallis aloita säännöllistä liikuntaa.

Ystävä laihtui juoksumatolla 41 kg

Hjallis hankki kotiinsa juoksumaton ystävänsä Jethro Rostedtin neuvosta. Jethro itse kävelee päivittäin juoksumatolla ja on laihtunut kahdessa vuodessa uskomattomat 41 kg.

Hjalliksella ei ole tarvetta yhtä suureen painonpudotukseen, vaan hänen ensisijaisena tavoitteenaan on kohottaa kuntoa ja ennaltaehkäistä elintapasairauksia. Säännöllisestä liikunnasta saatava hyvä olo ja muutaman kilon laihdutus ovat hänelle vain mukava lisäbonus.

Jethro suositteli Hjallikselle FitNord Sprint 500 -juoksumattoa, joka on markkinoiden ainoa voiteluvapaa ja kokoontaittuva juoksumatto.

– Minulla on ollut aiemminkin juoksumatto, mutta se oli aivan p***a.  Tämä matto on aivan toista luokkaa. Ei Jethro turhaan tätä kehunut!

Hjalliksen juoksumatto on lähes ammattisalitasoinen ja kyseinen matto löytyy myös useiden työpaikkojen kuntosaleilta. Juoksumattojen tuotekehitys on ottanut ison harppauksen viime vuosina, ja nykyisin jo alle 850 eurolla saa tukevarunkoisen juoksumaton, jolla on miellyttävä treenata. Modernit juoksumatot ovat kokoontaitettavia ja vievät vain vähän lattiatilaa.

Juoksumattotreenin hyödyt vahvistettu tutkimuksissa

Sydän- ja verisuonisairauksia tutkiva työryhmä havaitsi, että säännöllinen harjoittelu juoksumatolla vähensi maksan rasvapitoisuutta peräti 40% ja vähensi merkittävästi riskiä sairastua 2-tyypin diabetekseen.

Juoksumatolla voi kuntoilla tehokkaasti kotona ympäri vuoden säästä riippumatta. Kun juoksumatto löytyy kotoa, on kynnys harjoittelulle matala ja treeni jää harvoin tekemättä.

– Juoksumattolenkin voi tehdä kotona vaikka kylpytakki päällä, Hjallis naurahtaa.

Säännöllinen kävely- tai juoksuharjoittelu lisää elinvuosia ja parantaa elämänlaatua. Oli tavoitteena sitten Jethron kaltainen hurja painonpudotus tai Hjalliksen tavoin elintapasairauksien ehkäisy, kannattaa harjoittelu aloittaa heti ja tehdä kuntoilusta helppo ja mukava osa arkea.


Artikkelissa mainitut tuotteet:

Tukevarunkoinen alle 850 euron juoksumatto

Lähes ammattisalitasoinen juoksumatto, jolla Hjallis ja Jethro harjoittelevat

Lähteet:

https://www.hopkinsmedicine.org/news/media/releases/people_with_type_2_diabetes_can_put_fatty_livers_on_a_diet_with_moderate_exercise